Volledig scherm
De eerste avond van de avondvierdaagse, hier in Wijngaard Wageningse Berg. © Herman Stöver

'Wandelen? Het is een avontuur in Wageningen'

WAGENINGEN - Kampvuur met marshmallows, op en neer met het Lexkesveer de Rijn over en kanovaren op de stadsgracht. Het gebeurt allemaal tijdens de tiende editie van de Bergrace Avontuurlijke Avondwandel-4-Daagse in Wageningen.

Quote

Het is de bedoeling dat kinderen lekker sportief bewegen

Hans Burgersdijk

Gisteravond wandelden zo'n 1.600 deelnemers onder wie heel veel scholieren, weer een record, tijdens de eerste avond mee over de Wageningse Eng. Door de pluktuin, langs de volkstuintjes, de natuur en tussen de wijnranken op Wijngoed de Wageningse Berg. ,,Deze avondvierdaagse is veel meer dan wandelen. Het is een avontuur", zegt Hans Burgersdijk van de organiserende Stichting Berg-tot-Bergrace.

Binnenveld

Er zijn gedurende vier avonden routes vol afwisseling uitgezet van 4 en 8 kilometer.  Gisteravond werd vertrokken vanuit sporthal de Vlinder, vandaag is start en finish op het schoolplein in de wijk Noordwest. Er zijn dan routes uitgezet over klompenpaden in Het Binnenveld. Donderdag wordt er gewandeld vanaf en naar Belmonte Arboretum. Inclusief dus een overtocht met het Lexkesveer. En de grote sportieve afsluiting volgt vrijdagavond in het Torckpark in het stadscentrum. Met kanovaren in de stadsgracht, diverse stormbanen, pannavoetbal en nog meer speelse activiteiten. In het Torckpark kan er ook geknuffeld worden met de konijnen, kippen, geiten en duiven van Wageninger Wim van Dijk.

 Burgersdijk: ,,Het is de bedoeling dat kinderen lekker sportief bewegen." En mooie herinneringen maken aan alles wat Wageningen te bieden heeft.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei