Een draaihek verspert de toegang tot het parkje in de uiterwaarden bij Wageningen.
Volledig scherm
Een draaihek verspert de toegang tot het parkje in de uiterwaarden bij Wageningen. © David Scholte

Wandelpad Oude Nude Wageningen ‘alleen voor vitale volwassenen’

WAGENINGEN - Het wandelpad en park bij het Oude Nude in Wageningen is niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel of kinderwagen. Een draaihek verspert hen de toegang, tot de verbazing van een aantal inwoners van de stad. ,,Das toch jammer? Of mogen er alleen vitale volwassen mensen komen?”

Die opmerking plaatste David Scholte afgelopen week op Twitter en het roept de vraag op waarom het stuk groen niet toegankelijk is voor mensen met een rolstoel of kinderwagen. 

Fietsers weren

Het park is eigendom en in beheer van de KlokGroep uit Nijmegen. De gemeente heeft in 2018 afspraken gemaakt met het bedrijf over een wandelpad, zonder toegang voor (brom)fietsers. De consequentie hiervan is dat er helaas ook geen kinderwagens of rolstoelen doorheen kunnen.

,,We hebben het er wel over gehad en de mogelijkheden bekeken. Maar als je fietsers wilt weren, dan kun je er ook niet met een rolstoel door", zegt een woordvoerder van KlokGroep. ,,Heel vervelend, maar het kan gewoon niet.” David Scholte is teleurgesteld door de reactie.

De Vallei