Wat een luxe, er is zelfs water voor winterkampeerders op Quadenoord

VIDEOWAGENINGEN/ BENNEKOM/ RENKUM - Hoe overleef je een beetje comfortabel een natte februarinacht in de open lucht in de bossen van Quadenoord ? Slaap in een mummie-slaapzak, draag geen katoenen kleding en blaas nooit met je mond je slaapmatje op.

Twaalf doorgewinterde natuurliefhebbers hebben zaterdag op zondag geslapen in de bossen van landgoed Quadenoord. Het heette winterkamperen, maar leek meer op een natte herfst.  Was het te doen? Jaap de Jong:  ,,Te doen? Het was een feestje. Je kan wel altijd thuis onder je dekbedje blijven liggen, maar dit is leuker.’’ Idyllisch oogt het zeker, in de bossen tussen Wageningen Hoog, Bennekom en Renkum. Maar is het dat ook als je probeert te slapen onder een zeiltje, waar de wind onderdoor jaagt ?  De mensen die zijn ingegaan op de uitnodiging van Bas Buitensport uit Wageningen zijn eensgezind wanneer ze zondagochtend de slaap uit hun ogen wrijven en zich warmen aan een vuurtje en vers gebakken eieren. Shanna Bussink is helemaal uit Amsterdam gekomen om dit mee te maken: ,,Mits goed voorbereid is het onwaarschijnlijk mooi. En hier dacht ik: wat een luxe, er is zelfs water uit een kraantje.’ En het weer, ach, je ervaart hier even de letterlijke betekenis van het woord weerbaar.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei