Volledig scherm
Sportverkiezing van het Jaar Wageningen "Sportploeg van het Jaar, WAVV” © Herman Stöver

WAVV: Wageningse sportploeg van het jaar

WAGENINGEN - De voetballers van WAVV zijn donderdagavond uitgeroepen tot sportploeg van het jaar in Wageningen. 

De club bereikte de eerste klasse van het zondagvoetbal na een bloedstollende nacompetitie. Tijdens het traditionele sportcafé in De Patio eerde Wageningen gisteravond zijn sporthelden. Bij de professionele sporters ging de prijs naar wielrenster Annemiek van Vleuten. Ze werd wereldkampioen tijdrijden en won een rits aan andere koersen, waaronder La Course en de Giro Rosa. Van Vleuten kaapte de titel weg voor de neus van collega-wielrenners (en huisgenoten) Jan-Willem van Schip en Taco van der Hoorn.

Overige onderscheidingen

Biljarter Gert-Jan Veldhuizen werd sportman van het jaar bij de amateurs. Bij de vrouwen ging de onderscheiding naar hardloopster Renee Cardinaals. De meidenvoetbalsters (onder 11 jaar) van SKV werden benoemd tot talentenploeg van het jaar. Bergklimmer Danny Schoch, handbiker André Weijman en het G-team van hockeyclub WMHC kregen een oorkonde vanwege hun bijzondere prestaties in dit bijna afgelopen jaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei