Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank in Arnhem. © ANP

Werkstraf geëist tegen Wageninger (66) voor dodelijk ongeval: ‘Klein moment van onachtzaamheid met afschuwelijk gevolg’

ARNHEM/ WAGENINGEN - Hoe heeft de automobilist hun moeder over het hoofd kunnen zien? De kinderen van de Wageningse vrouw (47) die in 2017 om het leven kwam nadat ze op de rotonde op de Van Uvenweg op haar fiets was aangereden, hoopten daar vrijdag op de rechtbank in Arnhem antwoord op te krijgen.

De 66-jarige Wageninger die hun moeder die 18e september geen voorrang verleende, was alleen niet naar de strafzitting tegen hem gekomen. Hij is hartpatiënt en kon het medisch en emotioneel niet aan, aldus zijn raadsman.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterlaten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wageningers
    PREMIUM
    VIDEO

    ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterla­ten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wagenin­gers

    WAGENINGEN - Wat is oorlog? ,,Oorlog is vreselijk’’, zei de 10-jarige Teun Spierenburg. ,,Dat heb je heel mooi en juist gezegd‘’, zei Mia S. Wigman. De 88-jarige Wageningse kwam op de G.J. van den Brinkschool vertellen over haar ervaringen, als 10-jarige, toen de oorlog begon in Wageningen. De aftrap van het schoolproject Oorlog in mijn buurt raakte de scholieren van de groepen 7 en 8. ‘Dat was bij ons’ was meer dan eens een uitroep van de kinderen. De oorlog kwam opeens heel dichtbij in de klas.

De Vallei