Volledig scherm
© DG

Werkstraf Wageninger voor oplichting parochie

ARNHEM/ WAGENINGEN - Een oud-penningmeester van de Arnhemse Emmaus Parochie en Sint-Eusebius parochie is dinsdag door de Utrechtse rechtbank schuldig bevonden aan verduistering en valsheid in geschrifte. De 67-jarige man uit Wageningen kreeg overeenkomstig de eis 80 uur werkstraf opgelegd.

De rechtbank vond het bewezen dat de Wageninger van april 2010 tot april 2012 voor ruim 1.400 euro aan declaraties bij de parochie heeft ingediend die hij niet met bonnetjes kon onderbouwen.

Aangifte
Het parochiebestuur deed eind 2012 aangifte. Zij verdenken hem van het verduisteren van bijna 25.000 euro over een veel langere periode, maar de officier van justitie beperkte de tenlastelegging tot de declaraties die door de politie waren onderzocht.

De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij gedurende lange perioden steeds weer declaratieformulieren had vervalst en zo geld verduisterde.

Claim
De Wageninger moet daarnaast 1.466 euro terugbetalen aan de Sint-Eusebius parochie. Het parochiebestuur had een claim van 24.900 euro tegen de verdachte ingediend.

De Wageninger betwistte tijdens de rechtszaak de beschuldigingen van het parochiebestuur aan zijn adres. Volgens de man heeft hij slechts een keer een bedrag van 175 euro ten onrechte als kopieerkosten gedeclareerd.

De Vallei