Volledig scherm
Dennis Gudden. © Sven Menschel

Wie wil er wethouder worden in Wageningen?

WAGENINGEN - Wie wil er voor D66 wethouder worden in Wageningen? Het bestuur van D66 Gelderse Vallei heeft een vacature opgesteld voor de plek die Dennis Gudden achterlaat. Die gaat met zijn gezin mee naar Nieuw-Zeeland. 

Het streven van D66 is dat de partij in de gemeenteraadsvergadering van 9 december een nieuwe kandidaat voor kan dragen. Die kandidaat moet wel aan een lijst aan competenties voldoen. 

Hij of zij moet communicatief vaardig zijn, kunnen samenwerken, leiderschap tonen, goede resultaten weten te behandelen, win-win situaties weten te bereiken, stressbestendig zijn, politieke kansen maar ook gevaren zien en weten hoe daar mee om te gaan, analytisch denkvermogen en visie hebben.De nieuwe wethouder woont bij voorkeur al in Wageningen of is op zijn minst bereid om daar naartoe te verhuizen. 

Niet de makkelijkste portefeuille

Kennis van lokale Wageningse zaken is een vereiste. Dat moet ook wel, want Gudden had niet de makkelijkste portefeuille: Financiën. Wageningen staat aan de vooravond van grote bezuinigingen. Die moet de nieuwe wethouder in goede banen leiden. Daarom heeft D66 een zware selectiecommissie opgesteld.

Onder andere Martijn Leisink, oud-wethouder in Arnhem, helpt mee zoeken naar een opvolger voor Gudden.

De Vallei