Een autobrand aan de Pomona in Wageningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een autobrand aan de Pomona in Wageningen. © 112nieuwswageningen

Wie zit er achter de brandende bestelwagens in Wageningen?

zeven vragenVier bestelbussen zijn in nog geen maand tijd uitgebrand in Wageningen. Zijn de daders criminelen, is het een boze ex of een dronken ‘loser’? 

Wat is er precies aan de hand in Wageningen?
Vier auto vlogen in ruim vier weken tijd in Wageningen in de brand. In alle vier de gevallen ging het om een bestelbus. In de eerste drie gevallen, stond de bus geparkeerd op het parkeerterrein van een flat. Opvallend is verder dat de branden steeds rond 03.00 uur ’s nachts worden ontdekt.

Wel zijn de branden steeds op een andere dag uitgebroken: de eerste in de nacht van dinsdag op woensdag, de tweede van donderdag op vrijdag, de derde van zondag op maandag en de vierde van zaterdag op zondag.

Is dat heel bijzonder?
Autobranden, ook series autobranden, zijn helaas geen uitzondering. Ede, Arnhem, Nijmegen, Utrecht en ook Culemborg hebben de laatste jaren te kampen gehad met langere of korter reeksen autobranden.

 Wageningen bleef dat de laatste jaren bespaard, tot nu. Op Culemborg na, gaat het met name om grotere steden.

Wat opvalt in Wageningen is dat er steeds sprake is van brandende bestelwagens. En dat alle plekken waar brand is gesticht dicht langs de Rooseveldtweg liggen, allen in een straal van zo’n 400 meter. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei