Volledig scherm
Rienk Kuiper (rechts) en René Siemens zetten zich in voor de herbouw van de Bergpoortbrug © Herman Stover

WOC steunt crowdfunding Bergpoortbrug Wageningen

WAGENINGEN _ Het Wagenings Ondernemers Contact (WOC) heeft de Stichting herstel Stadsgezicht Wageningen (SSW) een lening van 5.000 euro gegeven. Met dat geld gaat SSW een crowdfundingscampagne opzetten om geld te werven voor het herstel van de Bergpoortbrug bij de Hoogstraat en het Serreplein.

Het WOC heeft de afgelopen jaren een flink eigen vermogen opgebouwd. De vereniging heeft vorig jaar besloten om een deel van dat geld te gebruiken om ondernemersinitiatieven te ondersteunen. Het gaat daarbij om leningen die terugbetaald moeten worden als de plannen rendabel blijken te zijn. Het WOC neemt daarbij het risico dat als plannen niet rendabel zijn, het geld niet terugbetaald kan worden.

Stadsgracht

Quote

De eerste steen voor het herstel van de Bergpoort­brug

Rien Kuiper

De SSW wil de Bergpoortbrug, die een halve eeuw geleden verdween toen een deel van de stadsgracht werd gedempt, in oude glorie herstellen. Er is nog 60.000 euro nodig om te kunnen beginnen. Dat wil de SSW met crowdfunding, bijdragen vanuit de bevolking, bijeen brengen. ,,Wij hebben als WOC al eerder de plannen voor het herstel van de brug van harte ondersteund”, aldus WOC-voorzitter Sjirk Bijma. ,,Wij vinden het ook belangrijk dat de entree van de binnenstad daarmee verbeterd wordt. Ik denk dat heel Wageningen dat belang ziet en dat de crowdfunding een succes gaat worden.”
Rienk Kuiper, bestuurslid van de SSW, is blij. ,,Ik beschouw deze cheque als de eerste steen voor het herstel van de Bergpoortbrug. Samen met de toezegging van gemeente en binnenkort hopelijk ook van de provincie, hoop ik dat we nu echt aan de slag kunnen om de entree voor de binnenstad te verbeteren. Deze lening van het WOC maakt het ons in ieder geval mogelijk om de crowdfundingcampagne op poten te zetten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nieuwbouw op Vadaterrein Wageningen wordt minder hoog
    PREMIUM

    Nieuwbouw op Vadater­rein Wageningen wordt minder hoog

    WAGENINGEN - De nieuwbouw op het Vada- of Compotexterrein aan de Costerweg in Wageningen wordt geen 22, maar 15 meter hoog. Het bezwaar van bewoners van woningen aan de Costerweg en De Arc heeft effect gehad, zegt voorzitter Frans van de Weerd van de Vereniging van Eigenaren (VvE) De Arc: ,,Maar we blijven pleiten voor een maximale bouwhoogte van 12 meter. Dat is ons in 2008 bij de bouw van De Arc toegezegd door een wethouder en makelaars.’’

De Vallei