Volledig scherm
Jeroen Dijsselbloem aan het werk op Oranje Nassau's Oord in Wageningen. © DG/Eric Wijnacker

Woensdag Debatdag met Dijsselbloem over Europa

WAGENINGEN - Jeroen Dijsselbloem en Tineke Strik zijn woensdag de hoofdgasten bij Woensdag Debatdag in de Wageningse bblthk. Centraal staan de verkiezingen voor het Europees Parlement, die een dag later plaats hebben.

Woensdag Debatdag is een initiatief van bblthk, Wageningen UR en de Gelderlander.  Deze avond zullen twee Wageningse prominente politici met ervaring op Europees topniveau antwoord geven op vragen over hun kijk op het belang van Europa aan de hand van hun ervaringen: Jeroen Dijsselbloem (voormalig voorzitter Eurogroep: de ministers van Financiën van de landen van de EU) en Tineke Strik, oud-wethouder Wageningen (lid Eerste Kamer en lid van de Nederlandse delegatie in de Raad van Europa). Dijsselbloem heeft van binnenuit kunnen ervaren hoe Eruopa functioneert en zal zijn ervaringen delen met het publiek. 

Vluchtelingenbeleid en Brexit

Verder debatteren kandidaten van de verschillende partijen over thema’s als het monetair beleid, vluchtelingenbeleid, Brexit en meer. Als altijd krijgt ook de zaal de gelegenheid om met de kandidaten in debat te gaan. 

De volgende kandidaten hebben al toegezegd mee te doen: Eveline Herben (CDA), Arjen Droog (CU/SGP), John Nederstigt (D66), Otto ter Haar (Groenen), Mark Lauriks (PvdA), Luuk van der Veer (PvdD),  Diederik van der Loo (SP), Sjoerd Bakker (VVD), Elmar Theune (Volt) en Maarten Wienbelt (vandeRegio/Piratenpartij). 

Aanvang om 20.00 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei