Volledig scherm
PREMIUM
Op de voorgrond de vier Wageningse huizen op de Betuwse oever van de Maneswaard. Op de achtergrond Opheusden © Sven Menschel

Wordt dit stukje Wageningen dan toch Opheusden?

WAGENINGEN/OPHEUSDEN - Wageningen en Neder-Betuwe gaan in september met elkaar praten over de grens tussen beide gemeenten. Die loopt voor een belangrijk deel een stuk ten zuiden van de Rijn. In de Maneswaard, ten zuiden van de Rijn, wonen acht Betuwse Wageningers.

De CDA-fractie in Neder-Betuwe heeft onlangs voorgesteld om het gesprek met Wageningen aan te gaan. Ook omdat er nogal wat vraagtekens waren op het toezicht rond de Maneswaard, dat bestaat uit agrarisch gebied, twee woonhuizen, twee boerderijen en een grote ontgravingsplas. Rond en in die plas wordt steeds meer gerecreëerd en het toezicht is vanwege de loop van de gemeentegrens wat onduidelijk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei