Volledig scherm
PREMIUM
Koor Musica Vocale repeteert. © Herman Stöver

Zingen zonder blaren op de stembanden

WAGENINGEN - Het Wageningse kamerkoor Musica Vocale zingt teksten van de Spaanse dichter Federico García Lorca. ,,Het ritme van de castagnetten, dat zingen we.’’

De laatste jaren bracht Musica Vocale vooral Russische werken ten gehore. Met twee concerten waarbij de dichter Federico García Lorca centraal staat, gaat het Wageningse kamerkoor nu op de Spaanse toer. ,,Ik zou met het koor graag in de toekomst eens een project willen doen met flamencomuziek op basis van het 'requiem voor de aarde' van Paco Peña. Ter voorbereiding ben ik op zoek gegaan naar werken waarin het karakter van de Spaanse muziek zit. Deze stukken met teksten van Federico García Lorca spraken me aan, omdat ze extreem expressief en scherp in ritmiek zijn’’, verklaart dirigent Rob Vermeulen zijn keuze. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei