Volledig scherm
Zorgboerderij de Willemshoeve. © Herman Stöver

Zorgboerderij Willemshoeve wil flink uitbreiden

WAGENINGEN - Zorgboerderij en recreatiebedrijf De Willemshoeve langs de Grintweg tussen Wageningen en Bennekom wil uitbreiden. Het Wageningse college wil meewerken aan de ambitieuze plannen.

De Willemshoeve omvat nu aan de Grintweg 295 een bedrijfspand met woning, zorgboerderij en een aangebouwd bijgebouw met bed & breakfast. De exploitanten willen zowel de zorgboerderij als de bed & breakfast uitbreiden en een paardenstal bouwen. Daarvoor zal een bestaande veeschuur wijken. 

Het nieuwe gebouw is bedoeld voor de uitbreiding van de zorgboerderij en het realiseren van drie extra kamers voor de bed & breakfast. Die mogelijke uitbreiding betekent voor het Wageningse college wel dat ze niet meer willen spreken van een bed & breakfast, dat ondergeschikt is aan wonen, maar van een pension. 

Multifunctionele stal

In de nieuwe paardenstal komt ook een verblijfsruimte voor schapen en geiten. Als er later geen behoefte meer zou zijn aan de zorgboerderij wil de initiatiefnemer in het nieuwe gebouw nogmaals drie extra kamers voor bed & breakfast maken. 

Het plan heeft al een eerste keer ter inzage gelegen en er zijn geen zienswijzen tegen de plannen ingediend. Wel zijn na overleg met omwonenden enkele wijzigingen in het oorspronkelijke plan doorgevoerd. De initiatiefnemers zien nu af van een plan voor een mini-camping op het terrein. En komt er evenmin een theehuis in de paardenstal, omwonenden vrezen dat dat zou uit kunnen groeien tot een feestzaal.

Kritisch

Vastgelegd is ook dat de hoofdtoegang aan de Grintweg blijft liggen en dus niet aan de Wildekamp.  De provincie kan instemmen met de plannen en ziet daarin een gewenste versterking van toerisme en recreatie in Wageningen. De Territoriale Adviescommissie Wageningse Eng is kritisch over de nieuwe paardenstal. Deze TAWE ziet die stal liever tegen de bestaande bebouwing aan om zo het open landschap en de ecologische verbindingszone tussen Eng en Binnenveld te beschermen. Volgens de initiatiefnemers is dat niet mogelijk en daar stemt het college mee in.

De Wageningse politiek buigt zich komende maandag voor het eerst over de plannen van de Willemshoeve.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei