Volledig scherm
De Olympiahal in Wageningen. © Tamara Reijers

Zorgen VVD over sloop Olympiahal

WAGENINGEN - De VVD in Wageningen heeft vragen gesteld over de aanstaande sloop van de Olympiahal. De partij wil niet dat schoolkinderen hiervan de dupe worden. 

In 2015 heeft de gemeenteraad besloten dat de oude sporthal pas gesloopt mag worden, nadat een locatie is gevonden voor de gymlessen van de G.J. van den Brinkschool en de Zwaneridder, allebei basisscholen. 

Volgens Esther Koenders (VVD) mag het niet zo zijn dat de schoolkinderen straks met bussen naar de Marijkeweg vervoerd moeten worden. Daar wordt op dit moment een nieuwe sporthal gebouwd die na de zomer klaar moet zijn. Koenders: ,,Vervoer met de bus jaagt de scholen op extra kosten en er gaat bovendien veel tijd verloren met dat busvervoer.’’

De Aanloop

De VVD wijst erop dat het een taak van de gemeente is om te zorgen voor adequate locaties voor bewegingsonderwijs in de buurt van de scholen. Koenders maakt zich ook zorgen over de andere sporters die naast de twee basisscholen de Olympiahal gebruiken. ,,Zij verkeren nu in grote onzekerheid of zij hier na de zomervakantie nog steeds gebruik van kunnen maken of dat zij moeten verhuizen naar sporthal de Aanloop.’’

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei