Roetveegpieten in 2019 bij de intocht van sinterklaas in Wageningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Roetveegpieten in 2019 bij de intocht van sinterklaas in Wageningen. © Sven Menschel

Zwarte Piet niet langer welkom in Wageningen: alleen nog witte of roetveegpieten

WAGENINGEN - Zwarte piet wordt verbannen uit Wageningen. Bij de sinterklaasintocht lopen straks alleen nog witte en roetveegpieten mee. ,,We nemen afscheid van de zwarte piet-traditie’’, zegt centrummanager van Robert Frijlink.

80 reacties

 • Martin

  2 jaar geleden
  @Roy, het gaat niet om het belang maar meer om het niet kunnen begrijpen van de kritiek op zwarte piet  De meerderheid die het al jaren viert met hun families zien er geen kwaad in, zij beleven dat niet zo, het hoort gewoon bij het seizoen en het is inderdaad een vorm van traditie. Wat jij doet is mensen lastig vallen en dwingen te denken zoals jij denkt, je gedachten opleggen en dat is niet goed, dat hoort niet. Tradities veranderen inderdaad en alles ontwikkeld zich door de loop der jaren, maar dat is een natuurlijk proces, en dat hoor je niet af te dwingen , dan ben je verkeerd bezig.
 • Roy

  2 jaar geleden
  Is zwarte Piet nou echt zo belangrijk voor ons volwassenen dat het rechtvaardigt een minderheid blijkbaar pijn te doen? Voor de kinderen maakt het volgens mij niet uit. Tradities veranderen, dat is namelijk ontwikkeling, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.
 • Willem Overeem

  2 jaar geleden
  Vraag het aan de mensen op dr Antillen.
 • Frank

  2 jaar geleden
  Misschien maar eens wat niet - Nederlandse tradities gaan veranderen. Wat zullen we zeggen tegen degene die Caribisch carnaval organiseren? Afschaffen en dat is niet erg: tradities veranderen nu eenmaal lieve schat. Volgens mij is het land dan te klein.
 • Frank

  2 jaar geleden
  Welke straatnaam bedoel je? De Nelson Mandelastraat? Of maar eenzijdig alle namen verwijderen die links Nederland niet wil.