10.000 stappen halen lastig? Zij lopen iedere dag kilometers voor hun werk
Door het thuiswerken is het een stuk makkelijker geworden om wat lekkers uit de kast te pakken. Om die coronakilo’s in bedwang te houden, gaan we massaal aan de wandel. Met als doel 10.000 stappen per dag. Voor de meesten kost dat de nodige moeite, maar dat geldt niet voor hondenuitlater Natasja Graaf, logistiek medewerker Sylwia Adamik-Baranowska en boswachter Monique Zondag. Bij hen draait de stappenteller overuren.
‘Collega’s halen wel 25.000 stappen op een dag’
Natasja Graaf (39), eigenaresse hondenuitlaatservice Joepie, maakt gemiddeld 10.000 stappen op een werkdag
,,De eerste drie jaar liep ik altijd met de honden in het bos, maar dan was ik eigenlijk alleen maar met mijn omgeving bezig. Ik was continue aan het opletten of ik ergens fietsers, hardlopers of vissers zag. Daarom huur ik nu een groot speelveld midden in Rotterdam. Daar kunnen de honden lekker ravotten.
Maar daar sta ik echt niet stil te wachten. We zijn er een uur en de hele tijd ben ik ook in beweging. Als je namelijk stilstaat, doen de honden dat ook en daar worden ze heel onrustig van. Ook bij het ophalen en het wegbrengen van de honden beweeg ik veel. Daardoor zet ik tijdens mijn werk makkelijk 8000 tot 13.000 stappen per dag. Ik heb ook collega’s die twee keer per dag met een groep honden op het veld staan. Die halen wel 25.000 stappen tijdens het werk.
Ik vind het lekker om zoveel in beweging te zijn. Lopen is een fijne manier om je hoofd leeg te maken. Ik zou niet de hele dag achter een computer kunnen zitten. Dat is niks voor mij.
Ben jij meer of minder stappen gaan zetten in coronatijd?
Vertel ons je ervaringen, en misschien heb je nog tips om meer in beweging te komen? Reageren kan onderaan dit artikel. Gebruik alsjeblieft je volledige naam. Je bijdrage kan namelijk ook worden gepubliceerd in de krant.
‘Per dag loop ik tien kilometer’
Sylwia Adamik-Baranowska (44), logistiek medewerker bij Ingram Micro, zet gemiddeld 13.000 stappen op werk
,,Alle producten die bij Bol.com op de website staan, liggen hier bij ons in Waalwijk op de stellingen. Dat zijn miljoenen spullen, dus je kan je voorstellen dat het pand van Ingram Micro heel groot is. Daardoor zijn de afstanden ook behoorlijk, dus ik ben de hele dag in beweging.
Per dag loop ik ongeveer tien kilometer op mijn werk. Dat staat gelijk aan ongeveer 13.000 stappen. Toen ik hier acht jaar geleden begon moest ik er erg aan wennen om zoveel te lopen. Dat deed ik normaal helemaal niet, maar inmiddels weet ik niet beter en vind ik het wel fijn.
Als logistiek medewerker zorg ik ervoor dat er honderden bestellingen per dag uitgaan. Soms zitten er hele drukke dagen tussen, maar dat is niets vergeleken met november en december. In aanloop naar de feestdagen is het doorlopend druk. Ook werk ik nieuwe mensen in. Ik leg ze alles uit en vertel wat ze bijvoorbeeld met kapotte producten moeten doen.
Toen ik hier begon moest ik er erg aan wennen om zoveel te lopen
‘Dat ik zoveel beweeg is mooi meegenomen’
Monique Zondag (58), boswachter op de Veluwe, zet gemiddeld 10.000 stappen op werk
,,Heel veel mensen denken dat een boswachter de hele dag door de natuur loopt, maar dat is niet waar. Ook zonder corona zit je vijftig procent van de tijd achter de computer. Een boswachter is vaak verantwoordelijk voor een groot gebied en doet ook veel met een auto. Alles lopen is niet te doen en is niet efficiënt.
Als boswachter publiek houd ik me voornamelijk bezig met het organiseren van alle excursies, ongeveer vierhonderd in totaal. Op de dagen van de excursies beweeg ik het meest. Normale excursies duren 2,5 uur, maar bij de Muir-trek zijn we al voor zonsopgang in de natuur en zijn we pas ’s avonds weer terug. Tijdens zo’n trektocht zijn we heel wat uurtjes in beweging en maak ik al gauw 15.000 stappen. Zelf vind ik dat heerlijk. Ik krijg altijd zoveel energie door een hele dag buiten te zijn.
Ik ben geen boswachter geworden om veel buiten lopen, al zijn de excursies wel het allerleukste om te doen. Iedereen kan in de natuur wandelen, maar ik vind het leuk om mensen plekken te laten zien waar ze normaal niet komen. Dat ik daarbij veel beweeg is alleen maar mooi meegenomen.’’
Bekijk hier al onze video’s over werk en carrière:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Rugspecialist legt uit waar je op moet letten als je het matras vervangt
Een goed matras kan rugpijn niet oplossen, maar wel verlichten, zegt dokter Mahieu, rugspecialist uit België. Hij vertelt waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw matras. -
Lissy en Pascal hebben niet één, maar twee banen: ‘Mensen verklaren me voor gek’
Voor het geld doen ze het niet. Dat kunnen ze makkelijk met één baan verdienen. Toch houden Pascal de Vos (37) en Lissy Cornelissen (23) er nóg een baan op na. Sommigen verklaren hen voor gek. Zelf zijn ze juist gelukkiger met twee banen. -
Medewerkers met niet-kantoorbaan maken fors minder uren: ‘Flexwerkers hardst geraakt’
Door corona is thuiswerken het advies, maar in veel sectoren is dat niet mogelijk. Door de eerste en tweede lockdown is er flink gekort in het aantal uren voor deze medewerkers. Eind 2020 daalde het totale aantal gewerkte uren in niet-kantoorbanen met bijna 35 procent vergeleken met augustus. -
PREMIUM
Hoog IQ en goed met cijfers; dit IT-bedrijf heeft alleen mensen met autisme in dienst: ‘Ze presteren juist beter’
Het lukt veel werkgevers niet om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te hebben en houden. Het Goudse bedrijf Carapax IT heeft juist alleen maar mensen met autisme in dienst. Het bedrijf heeft daarvoor een methode ontwikkeld waar andere bedrijven nu belangstelling voor hebben. -
’s Zomers drie uur per dag minder werken: ‘Werknemers dachten dat het een grap was’
De zomervakantie is voor veel bedrijven een rustige periode. Zo ook voor het boekhoudbedrijf van Nikkie den Dekker (30). Reden genoeg voor de medeoprichter en haar twee compagnons om te experimenteren met kortere werkdagen. Want als ze ergens een hekel aan heeft, is het je tijd moeten uitzitten. Op LinkedIn wordt enthousiast gereageerd op het initiatief.
-
PREMIUM
Waarom jouw kat iedere videomeeting verstoort: ‘Pure liefde’
Sinds corona hebben veel thuiswerkers er een nieuwe collega bij. Eentje die het leuk vindt om je videocalls te verstoren door languit op je toetsenbord te gaan liggen, of door z’n staart onder je neus te duwen. Waarom doen katten dat toch? Dierenarts Joshua Dutré en auteur en kattengedragstherapeut Anneleen Bru geven uitleg aan Het Laatste Nieuws. -
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar. -
Rauwe groenten, kaneel, ananas: wat kun je écht beter laten staan als je zwanger bent?
Eten wordt een tikkeltje ingewikkelder als je zwanger bent. ,,Sommige vrouwen zijn zo bezorgd dat ze rauwe groenten negen maanden lang van hun bord bannen”, vertelt gynaecoloog Ronald Devlieger. Maar zijn die groenten dan echt zo slecht voor de baby? En hoe zit het met kaas, koffie, alcohol en voedingssupplementen? Devlieger zet alles op een rijtje.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer