Volledig scherm
© Thinkstock

Aantal geboortes in Nederland neemt fors af

Er worden in Nederland steeds minder kinderen geboren, blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hoewel de verklaring in eerste instantie altijd werd gezocht bij economische problemen, blijkt het kinderaantal ook te dalen omdat vrouwen langer studeren en steeds meer flexwerken. 

 1. Oud-collega’s en klanten hielpen Jan-Willem zoeken naar nieuwe baan: ‘Machtig mooi’
  Baan kwijt door corona

  Oud-collega’s en klanten hielpen Jan-Wil­lem zoeken naar nieuwe baan: ‘Machtig mooi’

  Het ene na het andere bedrijf maakt bekend mensen te moeten ontslaan. Reden: corona. Er zijn minder vluchten, minder treinreizen, minder vakanties, minder festivals, en ga zo maar door. Jan-Willem Küper (50) uit Holten was consultancy manager. Twee weken voor hij met zijn nieuwe baan zou beginnen, kreeg hij te horen dat het vanwege de coronacrisis niet doorging. Zijn netwerk schoot hem te hulp.
 2. Nederlandse bevolking opnieuw gegroeid: 17,4 miljoen

  Nederland­se bevolking opnieuw gegroeid: 17,4 miljoen

  De Nederlandse bevolking is in 2019 opnieuw gegroeid. Vorig jaar kwamen er naar schatting 132 duizend personen bij waardoor Nederland nu ruim 17,4 miljoen inwoners telt. Dat blijkt uit de nieuwste ramingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), op basis van voorlopige cijfers tot en met 1 december. De bevolking nam vorig jaar meer toe dan de drie jaar daarvoor. In 2019 kwamen er 31 duizend inwoners meer bij dan een jaar eerder. De bevolkingsgroei is vooral het gevolg van immigratie.
 1. Afspraak of vergadering inplannen? Zo doe je dat slim Video

  Afspraak of vergade­ring inplannen? Zo doe je dat slim

  23 februari
 2. Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk Video

  Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk

  16 februari