Carnavalsvierders afgelopen woensdag bij de Tweede Kamer voor het aanbieden van de petitie #carnavalvrij. De Bavaria-petitie, die pleit voor twee vrije dagen met carnaval, is meer dan 170.000 keer ondertekend.
Volledig scherm
Carnavalsvierders afgelopen woensdag bij de Tweede Kamer voor het aanbieden van de petitie #carnavalvrij. De Bavaria-petitie, die pleit voor twee vrije dagen met carnaval, is meer dan 170.000 keer ondertekend. © ANP

Bij dit bedrijf heeft iedereen met carnaval vrij

Een groot deel van Nederland viert vandaag carnaval. Maar hoe moet dat als het bedrijfsleven niet stopt voor een feestje, hoe groot ook?

  1. Ondanks vier trouwe dienstjaren kreeg docent Marijn geen vast contract: ‘Onrechtvaardig en onlogisch’
    PREMIUM

    Ondanks vier trouwe dienstja­ren kreeg docent Marijn geen vast contract: ‘Onrecht­vaar­dig en onlogisch’

    Na vier jaar trouwe dienst staat docent Marijn Scholte op straat. De faculteit sociale wetenschappen van de Universiteit Utrecht wil hem geen vast contract geven. Scholte is zo boos dat hij zijn voormalig werkgever voor de rechter sleept. Hij wil zijn baan terug en hoopt op verandering. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor alle andere ‘wegwerpdocenten’ in Nederland. ,,Je wordt een aantal jaar gebruikt, en daarna mag je weer verder.”