Vlag van zuivelconcern FrieslandCampina.
Volledig scherm
Vlag van zuivelconcern FrieslandCampina. © ANP

Bonus van ruim 1 miljoen voor topvrouw FrieslandCampina, geen geld voor melkveehouders

Een vrijwillig vertrekkende financieel directeur een bonus van 1,1 miljoen euro meegeven terwijl zo'n 17.000 leden-melkveehouders voor het eerst geen winstdeling krijgen. FrieslandCampina zet heel wat kwaad bloed met deze in de ogen van velen ‘scheve’ situatie. De zuivelcoöperatie zegt haar contractuele verplichtingen na te komen met de vertrekpremie maar die is volgens deskundigen in strijd met de code van goed bedrijfsbestuur.

10 reacties

 • H.E.M. Arts

  1 maand geleden
  Zojuist hoorde ik een van onze ministers spreken over een eerlijke arbeidsmarkt en eerlijke economie. E.e.a. kan ik niet rijmen met een bonus van meer dan een miljoen bij vertrek van een "bestuurder".
 • Nicky Jansen

  1 maand geleden
  Als ik kijk naar wantoestanden in de landbouw vraag ik me af waarom boeren zelf niet wat beter in de gaten houden wat er gebeurt met de opbrengst van hun noeste arbeid. Bestuurders, accountants, adviseurs en bankiers verdienen goed aan de agrarische sector, maar de boeren zelf niet. Hoe kan dat? "De raad, die deels uit boeren bestaat, wil zelf niet reageren." Die hebben wat uit te leggen lijkt me.
 • Robin Mulder

  1 maand geleden
  Na 3 jaar "trouwe" dienst en vrijwillig vertrek een bonus van 1 miljoen.Het kan niet op bij Friesland Campina.
 • Sjors Boy

  1 maand geleden
  Ik snap de reacties van de mensen op deze site niet dat ze van alles de regering de schuld geven. Campina is gewoon een commercieel bedrijf dat zelf de salarissen en bonussen bepaald daar heeft de regering geen invloed op en ze betalen er ook flink belasting over. Dat het niet netjes is in deze tijd en de boeren slechte prijzen krijgen is een ander verhaal.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Hier zal het laatste woord nog niet over gezegd zijn. Ik ken de cultuur bij FC een beetje, er is wel vaker aan vriendjespolitiek gedaan.
 1. Afspraak of vergadering inplannen? Zo doe je dat slim
  Video

  Afspraak of vergade­ring inplannen? Zo doe je dat slim

  23 februari
 2. Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk
  Video

  Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk

  16 februari