Buitenkans: nu aanmelden voor een jaar ‘thuiswerken’ op Barbados
Begint je keukentafel na maanden thuiswerken te vervelen en mag je nog niet terug naar kantoor? Ga dan op Barbados werken, zegt de premier van dit Caribische eiland. Ze nodigt iedereen uit om er een jaar op afstand te komen werken. Aanmelden kan nu.
Delen per e-mail
De coronacrisis heeft het eiland in het Caribische gebied hard geraakt. Toeristen konden niet meer komen, waarmee een grote bron van inkomsten voor Barbados wegviel. Nu hoopt Mia Amor Mottley, de premier van Barbados, mensen naar het eiland te trekken door ze een speciaal visum te verlenen voor een jaar.
‘Covid-19 heeft het werken wereldwijd veranderd, een groot aantal mensen werkt nu op afstand vanuit huis. Nu geven wij ze de kans om de komende twaalf maanden hier te komen werken’, zegt de premier op de site van de overheid.
Document
Sinds afgelopen vrijdag is de Barbados Welcome Stamp aan te vragen. Het woon-werkvisum regel je digitaal en kost 2000 Amerikaanse dollar (ongeveer 1700 euro). Families betalen samen 3000 dollar (iets meer dan 2500 euro).
Normaal gesproken kost het aanvragen van een visum veel tijd, maar dit document heb je volgens de overheid van Barbados al binnen zeven dagen in bezit. Nog een voordeel: aanvragers hoeven geen lokale inkomstenbelasting te betalen als ze op het eiland werken.
De grootste voordelen van werken op afstand vanaf Barbados zijn natuurlijk het mooie weer en de prachtige stranden, maar het leven is er ook relatief goedkoop. Volgens de autoriteiten vind je zo een betaalbare studio aan het strand. Daarnaast is er genoeg te doen op het eiland. Als je je laptop hebt dichtgeklapt, kun je lekker naar het strand gaan om te zwemmen, surfen, duiken, of om in een strandbar een cocktail te drinken.
Coronabesmettingen
Maar hoe zit het met het coronabesmettingsgevaar? Het land doet er alles aan om het reizen en het verblijf van nieuwe gasten zo veilig mogelijk te maken, verzekert de overheid. Barbados heeft het aantal besmettingen met het coronavirus tot nu toe goed weten te beperken. Op het eiland leven meer dan 280.000 mensen; er zijn iets meer dan 100 coronabesmettingen bekend en 7 dodelijke slachtoffers.
Thuiswerken gaat de een makkelijker af dan de ander. Hoogleraar organisatiepsychologie Aukje Nauta (Universiteit Leiden) weet precies wat thuiswerken juist zo moeilijk maakt en hoe je het leuk houdt:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
wat doet een... Moniek is hr-manager: ‘Minder leuke gesprekken moeten voeren met een collega is lastig’
Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service engineer, een lab technician of een assemblagemedewerkermedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Moniek van Beckhoven (34), hr-manager bij ACES Direct. -
PREMIUM
Tijd dringt voor evenementensector: garantiefonds moet reddingsboei worden
Nu verzekeraars niets meer uitkeren bij annulering van een festival of congres vanwege corona, heeft de evenementensector zijn hoop gevestigd op de komst van een garantiefonds, waarbij de overheid - als evenementen deze zomer niet doorgaan - een deel van de gemaakte kosten voor haar rekening neemt. ,,Het zou onze reddingsboei zijn.” -
Werk aan jezelf Botst het met een collega? Vijf tips om beter samen te werken
Zonder anderen bereik je weinig tot niets, maar samenwerken is niet altijd makkelijk. Sterker: dat er een keer iets misgaat, valt eigenlijk niet te vermijden. Hoe voorkom je onenigheid en zorg je dat de samenwerking met collega’s zo vlekkeloos mogelijk verloopt? -
PREMIUM
Ida: ‘Mijn vader gaf me mijn spaargeld toen ik 18 werd, een kleine 20.000 euro’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Ida woonde twee maanden bij het Leger des Heils, maar huurt nu een kamer. Ze kan van heel weinig geld goed rondkomen. -
PREMIUM
Fien start haar KUT-bedrijf: ‘Mijn illustraties doorbreken taboe, ze noemen het niet voor niets schaamstreek’
Fien ten Dam had zelf nooit gedacht dat ze nog eens een bedrijfje zou starten met het vrouwelijk geslachtsorgaan als onderwerp én handelswaar. Maar dat is wel wat de 28-jarige Delftse in haar woning is begonnen: KUT.Illustraties.
-
PREMIUM
Ronald start detacheringsbureau voor autisten: ‘Meer dan de helft zit werkloos thuis’
Hij is een man met een missie. Ronald van Vliet (51) wil mensen met autisme aan het werk helpen. Hun talenten inzetten op een manier die past bij hun mogelijkheden. Met detacheringsbureau TalentTwist koppelt hij autistische kandidaten aan geïnteresseerde bedrijven, met thuiswerkbanen. -
‘Bovenal was 2020 een jaar waarin we onze angsten onder ogen kwamen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: het jaar van hoop -
Baan kwijt door corona Oud-collega’s en klanten hielpen Jan-Willem zoeken naar nieuwe baan: ‘Machtig mooi’
Het ene na het andere bedrijf maakt bekend mensen te moeten ontslaan. Reden: corona. Er zijn minder vluchten, minder treinreizen, minder vakanties, minder festivals, en ga zo maar door. Jan-Willem Küper (50) uit Holten was consultancy manager. Twee weken voor hij met zijn nieuwe baan zou beginnen, kreeg hij te horen dat het vanwege de coronacrisis niet doorging. Zijn netwerk schoot hem te hulp.