Overledenenverzorger Dave Boekhout
Volledig scherm
Overledenenverzorger Dave Boekhout © Eigen archief

Dave is overledenenverzorger: ‘Elke dag met een glimlach naar werk, hoe gek dat ook klinkt’

Iemand moet het doenWerk kan niet altijd leuk zijn, maar waarom kiezen mensen voor het vak van ‘putjesschepper’, deurwaarder of overledenenverzorger? In deze reeks vertellen Nederlanders met zo’n baan over hun werk, waarom ze ervoor kozen en wat het zo interessant maakt. Vandaag: Dave Boekhout (45) uit Helmond werkt al bijna twintig jaar als overledenenverzorger.

0 reacties

 1. Hoe één druppel bloed op het spoor leidde naar de dader die 11-jarige Arthur vermoordde
  PREMIUM

  Hoe één druppel bloed op het spoor leidde naar de dader die 11-jarige Arthur vermoordde

  Nooit zal Rob Boon vergeten hoe de moeder hem om de hals vloog, toen in 2005 eindelijk de dader werd gevonden van de moord op haar 11-jarige zoon Arthur. ,,De nabestaanden, dáár doe je het voor’’, zegt de coldcasecoördinator bij zijn afscheid van het politiekorps Midden-Nederland. Op de valreep boekte hij met zijn team een doorbraak in een ander onopgelost levensdelict: de moord op Amersfoorter Mike Duif in 1996.
 2. Ondanks vier trouwe dienstjaren kreeg docent Marijn geen vast contract: ‘Onrechtvaardig en onlogisch’
  PREMIUM

  Ondanks vier trouwe dienstja­ren kreeg docent Marijn geen vast contract: ‘Onrecht­vaar­dig en onlogisch’

  Na vier jaar trouwe dienst staat docent Marijn Scholte op straat. De faculteit sociale wetenschappen van de Universiteit Utrecht wil hem geen vast contract geven. Scholte is zo boos dat hij zijn voormalig werkgever voor de rechter sleept. Hij wil zijn baan terug en hoopt op verandering. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor alle andere ‘wegwerpdocenten’ in Nederland. ,,Je wordt een aantal jaar gebruikt, en daarna mag je weer verder.”