Portret van horecaondernemer Laurens Meyer. Volgens Meyer, met ruim vijftig kroegen in zijn bezit, moet de horeca weer open om te kunnen overleven.
Volledig scherm
Portret van horecaondernemer Laurens Meyer. Volgens Meyer, met ruim vijftig kroegen in zijn bezit, moet de horeca weer open om te kunnen overleven. © ANP

Grootste kroegbaas van Nederland is het spuugzat: 'We gaan zaterdag open’

geen versoepelingenIn verschillende regio’s in het land openen horecaondernemers zaterdag de deuren, ongeacht wat het kabinet morgen besluit. Dat zegt Laurens Meyer, een van de grootste en meest invloedrijke kroegbazen van Nederland. 

24 reacties

 • R Barlaeus

  6 dagen geleden
  Het typische voorbeeld van een kroegbaas. De karikatuur maakt hij waar. Opstandig, rebels, niks aantrekken van overheidsregels. Zo is hij dus rijk geworden. Geen fijne man.
 • Bryan de Goede

  6 dagen geleden
  Wilhelmus, als je zo blij bent in 'jouw' Spanje, blijf dan ook weg van dit soort platformen. Je hebt er dan simpelweg niks toe te voegen. Zijlijnschreeuwers hebben we al genoeg, wat we nodig hebben als maatschappij zijn aanpakkers! Daarbij veroorzaken expats en (bijna)gepensioneerden alleen maar rommelige ruis, terwijl ze zelf NL de rug al toegekeerd hebben. Halen halen, en dan snel wegwezen. Afschuwelijk gedrag!
 • Wilhelmus Liebrand

  7 dagen geleden
  Hier in Spanje kom je zonder 2 G nergens naar binnen in de Horeca, we hebben dan ook bijna geen Wappies. Het vaccinatie percentage zit boven de 90 %. Maar de meeste mensen blijven thuis. De omzet van de horeca is nog geen 30 % van pré Covid. De branche gaat het met of zonder lock down denk ik niet redden, dit wordt helaas het volgende grote sterven.
 • Joes Rolsteen

  7 dagen geleden
  Hoi Flip, ik heb ze ook gezien die twee virologen, een Belg en een Duitser. Ze lachte zich dood hoe achtelijk wij Nederlanders bezig zijn. De hele wereld is open behalve ons kleine landje. Toch gaan de besmettingen omhoog, Dus gooi alles open. Veel ondernemers komen in de problemen, hadden alles netjes aangepast, afstand houden goed geregeld. Kan prima in veel branches. Op mijn werk in de zorg is afstand houden lastig. Toch al 2 jaar geen besmetting gehad. Ik ga zaterdag winkelen en uiteten.
 • Saskia Piek

  7 dagen geleden
  En terecht dat ze open gaan!! We zijn het allemaal spuugzat!! En met 33000 besmettingen per dag kan je moeilijk zeggen dat de maatregelen werken...