Marco de Swart
Volledig scherm
© Marco de Swart

Het kantoor: van gevaarlijk, potentieel ziekenhuisbevorderend tot normaalste zaak

frank in quarantaineFrank Poorthuis schrijft dagelijks over het gezinsleven tijdens corona. Verslag van dag 558. Lees alle eerdere afleveringen hier terug.

 1. Geen zin in vakkenvullen? Brent (13) is gids van fietstours: ‘Wel wat vrije tijd voor moeten inleveren’
  PREMIUM

  Geen zin in vakkenvul­len? Brent (13) is gids van fietstours: ‘Wel wat vrije tijd voor moeten inleveren’

  Omdat hij geen zin had om net als veel leeftijdsgenootjes voor weinig geld vakken te vullen bij de AH, startte de jonge Brent Meelhuysen op 13-jarige leeftijd zijn eigen onderneming. Nu, zes jaar later, verdient hij daar nog steeds een aardige boterham mee. En Brent is niet de enige. Het aantal piepjonge ondernemers is de laatste vijf jaar explosief toegenomen. ,,Het is wel twee keer zo hard werken.’’
 2. Mae (23) haalde hbo-diploma ondanks alle negatieve adviezen van leraren: ‘Ik was te lief voor de havo’
  4

  Mae (23) haalde hbo-diploma ondanks alle negatieve adviezen van leraren: ‘Ik was te lief voor de havo’

  De 23-jarige Mae kreeg op de basisschool te horen dat ze te lief was voor de havo en werd naar de mavo gestuurd. Zelfs na het behalen van haar havo-diploma bleef die uitspraak haar nog lang achtervolgen. Inmiddels heeft ze een hbo-diploma in de pocket en runt ze haar eigen bedrijf. ,,Ik ben uiteindelijk dankbaar hoe dit allemaal is gelopen, want ik heb er één heel belangrijke les van geleerd: laat nooit iemand jouw zwakke punten bepalen.”