ANP
Volledig scherm
© ANP

ING: Sterren staan gunstig voor een flinke loonsprong

De cao-lonen stijgen volgend jaar met 2,4 procent. Maar op individueel niveau kan de inkomensstijging veel forser uitpakken, verwachten economen van ING in hun jongste vooruitblik. In 2022 groeit de economie met 3,6 procent denkt de bank.

 1. Jolanda (34) begon als secretaresse en heeft nu haar droombaan: ‘Studeren moest ik zelf betalen’
  PREMIUM

  Jolanda (34) begon als secretares­se en heeft nu haar droombaan: ‘Studeren moest ik zelf betalen’

  Jolanda Vreugdenhil heeft haar droom waargemaakt. Als zeventienjarig meisje uit Kloosterhaar begint ze als secretaresse op een advocatenkantoor in Zwolle. Maar ze wil meer: ze droomt er van om zelf advocaat te worden. Door hard werken en zelfstudie in de avonduren rondt ze haar opleiding af, naast haar taken als moeder van twee kinderen. Nu, zeventien jaar later, is ze partner bij TLC Advocaten en werkt ze vanuit een eigen kantoor in Hardenberg.
 2. Kappers, koks en personal trainers werken ‘ondergronds’ verder: ‘Mensen zijn wanhopig’
  PREMIUM

  Kappers, koks en personal trainers werken ‘onder­gronds’ verder: ‘Mensen zijn wanhopig’

  Thuiskapper? Geen probleem. Toch even de showroom in op zoek naar dat droombed? Komt u gerust binnen, mevrouw. De kerstkilo’s eraf? Je personal trainer traint je helemaal suf in een omgebouwde garagebox. Waar tot voor kort iedereen zich redelijk strikt hield aan de coronamaatregelen, worden de grenzen steeds verder opgerekt. Zowel ondernemers als consumenten vinden steeds vaker sluiproutes om het oude vertrouwde leventje toch te kunnen blijven voortzetten.