Jacqueline Spijkerman ging werken bij de landmacht als communicatieadviseur en werd meteen maar reservist. ,,Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn werk beter kan doen als ik een beetje weet hoe het is om militair te zijn.”
Volledig scherm
PREMIUM
Jacqueline Spijkerman ging werken bij de landmacht als communicatieadviseur en werd meteen maar reservist. ,,Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn werk beter kan doen als ik een beetje weet hoe het is om militair te zijn.” © William Hoogteyling

Jacqueline besloot op haar 52ste militair te worden: ‘Papa zou van oor tot oor hebben geglimlacht’

Dat ze op haar 50ste nog één keer een carrièreswitch maakte, was voor Jacqueline Spijkerman uit Nieuwegein niet genoeg. Om zich écht thuis te voelen in haar nieuwe job als communicatieadviseur bij de Koninklijke Landmacht, wilde ze, net als haar vader, militair worden. En dus volgde ze een opleiding tot reservist.

 1. Henk (56) verloor zijn onderbeen door kanker, maar vond een baan die daar juist heel goed bij past

  Henk (56) verloor zijn onderbeen door kanker, maar vond een baan die daar juist heel goed bij past

  Een groot aantal Nederlanders met een lichamelijke beperking zit werkloos thuis. Terwijl ze wel graag aan het werk zouden willen. Maar hoe vind je een baan als je slechthorend, chronisch ziek bent of in een rolstoel zit? Veel werkgevers lijken ervoor terug te deinzen. In deze serie vertellen werkenden met een arbeidsbeperking over hun ervaring op de arbeidsmarkt. Vandaag: Henk Zijlstra (56).
 1. Afspraak of vergadering inplannen? Zo doe je dat slim
  Video

  Afspraak of vergade­ring inplannen? Zo doe je dat slim

  23 februari
 2. Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk
  Video

  Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk

  16 februari