Foto ter illustratie. Kroketten en snacks in bedrijfskantine.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Kroketten en snacks in bedrijfskantine. © Hollandse Hoogte / ANP

‘Je wilde toch afvallen? Dan geen kroket voor jou bij de werklunch’

Steeds meer bedrijven zetten in op meer gezondheid op de werkvloer. Vitaliteitsprogramma’s moeten werknemers aan het sporten krijgen en meer groente laten eten tijdens de lunch. Maar mag een baas zich eigenlijk wel bemoeien met de gezondheid van zijn personeel?

5 reacties

 • berrie den vossen

  2 dagen geleden
  betutteling ten top!! ik maak zelf wel uit wat ik eet of niet.
 • Charles de Wit

  2 dagen geleden
  Vitaliteitsprogramma's van de baas... Je leeft misschien niet langer, maar zo lijkt het in ieder geval wel.
 • janv meulen

  3 dagen geleden
  Je leeft maar een keer, en moet je nog werken ook , en je mag van alles niets ??? Dan maar wat korter geleefd !!!
 • Peter Looyenga

  3 dagen geleden
  Het is voornamelijk een verdienmodel. Ik kan me goed herinneren toen op mijn werk een of andere geitenwollensok ons op de IT afdeling ging vertellen hoe we "helemaal verkeerd" zaten en "helemaal verkeerd" met de toetsenborden werkten want oh jee... wij vroegen gewoon om RSI. Er moesten kussentjes voor het toetsenbord, stoelen anders, etc, etc. We hebben het 1 week volgehouden, ik had nog nooit zoveel spierpijn, en uiteindelijk hebben we alle rotzooi weggegooid. Nog steeds geen RSI na 25 jaar...
 • Fred Schuit

  3 dagen geleden
  Heb vaak van dat soort vitaliteitsprogramma's bij werkgevers gezien. Mij is nog steeds niet duidelijk of iemand die dik is en rookt minder productief is dan z'n slanke, sportende collega; je gevoel geeft in van wel, maar is dat ook daadwerkelijk zo? En als zo'n bedrijf het broodje kroket schrapt (213 kcal, 5,8 gram vet waarvan 2 verzadigd) ten faveure van het onschuldige broodje kaas (195 kcal, 5,5 gram vet waarvan 3,6 verzadigd) gaat er iets niet goed.