Koningin Máxima maakt winnaars Koning Willem I prijs bekend
Oscars' Nederlands bedrijfslevenCSU Groep BV, de grootste facilitaire dienstverlener van Nederland gevestigd in Uden, is door de jury onder erevoorzitterschap van Hare Majesteit koningin Máxima tot winnaar gekozen van de Koning Willem I Prijs 2020 in de categorie Grootbedrijf.
Delen per e-mail
De Koning Willem I Prijs in de categorie MKB gaat naar specialist in productiefaciliteiten voor verpakkingen van radioactieve geneesmiddelen Von Gahlen Nederland BV. De Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap ging naar Gulpener Bierbrouwerij BV.
De prijzen werden woensdagavond 25 november 2020 in aanwezigheid van Hare Majesteit koningin Máxima uitgereikt door voorzitter van de Koning Willem I Prijs en president van De Nederlandsche Bank, de heer Klaas Knot. Het evenement was voor het eerst in de bestaansgeschiedenis van de prijs vanwege covid-19 via een livestream te volgen vanuit de Beurs van Berlage in Amsterdam.
,,Het zijn door covid-19 voor veel Nederlandse bedrijven moeilijke tijden. Toch zien we dat het Nederlandse bedrijfsleven ook onder deze omstandigheden veel veerkracht toont en dat geldt dit jaar in het bijzonder voor de winnaars van de Koning Willem I Prijzen”, aldus DNB-president Knot, voorzitter van de Koning Willem I Stichting. ,,Het zijn inspirerende en excellente ondernemingen met veel innovatief vermogen waar Nederland heel trots op kan zijn.”
De Koning Willem I Prijs is de meest prestigieuze ondernemingsprijs van Nederland. Deze ‘Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven’ wordt tweejaarlijks toegekend aan een Grootbedrijf, een MKB-onderneming en aan een onderneming met een scherpe focus op Duurzaam Ondernemerschap. De jury van de Koning Willem I Prijs bestaat uit vooraanstaande ondernemers en deskundigen uit het Nederlands bedrijfsleven. Hare Majesteit koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.
Grootbedrijf
Winnaar in de categorie Grootbedrijf is facilitair dienstverlener CSU Groep BV. Het bedrijf met de hoofdzetel in Uden is de nummer 1 in facilitaire dienstverlening met 16.000 werknemers verdeeld over 11.000 locaties in 11 sectoren. Tijdens de coronacrisis toonde CSU Groep BV ,,unieke wendbaarheid”, aldus de jury van de Koning Willem I Prijs. ,,De zorg voor de werknemers is bijzonder opvallend en meermaals beloond met certificaten als ‘TOP Employer Nederland’. Met behulp van virtual reality trainingen weet het landelijke schoonmaakbedrijf op innovatieve wijze om te gaan met crisissituaties.”
MKB
In de categorie MKB ontving Von Gahlen Nederland BV de Koning Willem I Prijs. ,,Von Gahlen bouwt wereldwijd specialistische productiefaciliteiten voor verpakkingen van radioactieve geneesmiddelen. Zo vormen zij een belangrijke schakel in de medische keten van radioactieve straling en de bescherming van medische professionals”, aldus de jury. ,,Von Gahlen toont moed, innovatie en hart voor de medemens.”
Plaquette voor duurzaam ondernemerschap
Gulpener Bierbrouwerij BV wint de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2020. ,,Gulpener Bierbrouwerij staat voor duurzaamheid, ambitie en eerlijkheid en maakt deze visie waar door klimaatneutraal bier te produceren binnen hun familiebedrijf”, stelt de jury. ,,Dankzij het open-source businessmodel worden bedrijven wereldwijd geïnspireerd om mee te liften met Gulpener’s succes op het gebied van duurzaamheid.”
In het bestuur van de Koning Willem I Stichting zitten bestuurders met een grote betrokkenheid bij het bedrijfsleven. Koningin Máxima is erevoorzitter. Doel van de stichting is onder meer om het belang van goed en gezond ondernemerschap voor de Nederlandse welvaart te benadrukken, en aandacht te genereren voor positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie.
Bekijk hier al onze video’s over de economie:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Help het mkb herstellen, zegt ONL-voorzitter: ‘Ze eten nu hun pensioenpotje op’
Hans Biesheuvel, voorzitter van ondernemersorganisatie ONL, vindt dat er meer oog moet zijn voor problemen in het mkb. ,,Zorg dat bedrijven straks kunnen rekenen op coulance bij het wegwerken van schulden.’’ -
Driekwart van commando's in spe haalt de opleiding niet, waarom is dat?
Misschien is de opleiding van de Korps Commandotroepen wel de zwaarste die er is. Ongeveer 80 procent van de kandidaten haalt de eindstreep niet eens. Universitair hoofddocent Ruud den Hartigh werkt nu samen met zijn team aan een oplossing. Door de commando’s in spe te volgen en de data te analyseren, hopen ze erachter te komen wat de grote uitval veroorzaakt. -
PREMIUMvideo
Zijn Jawid en Yaser de redders van dit spookwinkelcentrum in Bilthoven?
Dan heb je lef! Als je in het coronatijdperk een fonkelnieuwe versmarkt opent in het desolate winkelcentrum De Planetenbaan in Bilthoven, waar de ene na de andere middenstander het voor gezien houdt. Jawid en Yaser gaan ervoor. ,,Wij geloven dat we iets kunnen betekenen voor de mensen hier.” -
PREMIUMdrie doden
Zakenreis in Ghana eindigt in drama: Amsterdamse Stephany (33) en twee vrienden overlijden bij zware crash
De lichamen van de drie bevriende Nederlanders die vorige maand omkwamen bij een crash in Ghana, zijn aangekomen in Nederland. Dat bevestigt de vader van de 33-jarige Stephany Leonora, een van de slachtoffers, tegen deze nieuwssite. De in Amsterdam bekende interieurdesigner was in Ghana voor een zevendaagse zakentrip. ,,Door keihard te werken en de juiste scholing te volgen, heeft Stephany van haar passie haar droombaan kunnen maken”, stelt haar vader. -
PREMIUM
Deze hoteluitbater heeft zestien hotels in zes landen: ‘Ik ben soms een beetje té vasthoudend’
Grote belangen, groot geld, veel werknemers: wat drijft topbestuurders? Het succes is voor hen, maar ook de tegenslagen in crisistijd. Liran Wizman (44), oprichter en voorzitter van hotelgroep Sircle Collection, gebruikt de coronatijd om nieuwe dingen te bedenken.
-
Wat doet een...
IT’er Ammar (32) houdt de NS-website draaiende: ‘Als kind stond ik al bekend als probleemoplosser’
Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service engineer, een lab technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Ammar Alkhatib (32), technisch applicatiebeheerder bij de NS in Utrecht. -
Bijna 40 procent van de Nederlanders heeft een bullshitbaan (vinden ze zelf)
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: bullshitbaan. -
interview
We werken minder dan andere Europeanen, maar waarom zijn we dan zo druk?
Nederlanders zijn gemiddeld iets minder druk dan de inwoners van andere landen. Tegelijkertijd vóelen we ons minstens even druk. Ook midden in een lockdown lijken we bezig te moeten blijven. Waarom? Hoogleraar sociologie Tanja van der Lippe schreef er het nieuwe boek Waar blijft mijn tijd? over.