De personele bezetting op het Stadhuis van Apeldoorn moet nog diverser worden, vindt het gemeentebestuur.
Volledig scherm
PREMIUM
De personele bezetting op het Stadhuis van Apeldoorn moet nog diverser worden, vindt het gemeentebestuur. © Gep Leeflang

Lesbienne en transgender hebben streepje voor bij vacatures gemeente Apeldoorn

Lesbiennes en transgenders hebben voortaan net als mensen met een beperking en niet-westerse immigranten een streepje voor, als ze solliciteren op het stadhuis in Apeldoorn. Door gericht mensen aan te nemen, hoopt de gemeente te bereiken dat haar personeelsbestand een betere afspiegeling van de samenleving wordt. Dat past in het beleid om een ‘inclusieve samenleving’ na te streven.

8 reacties

 • Anton van Driel

  2 weken geleden
  Ja laten we mensen aannemen op basis van hoe ze zich wel of niet identificeren. Wel handig als je echt omhoog zit qua werk. Even benadrukken dat je zoekende bent naar je identiteit en je komt zo voor aan de rij. Mensen die dit verzinnen zijn t contact met de samenleving compleet verloren.
 • Hans de Graaf

  2 weken geleden
  Als hetero man zonder migratie achtergrond ben je bij de gemeente Apeldoorn kansloos door het gevoerde "inclusieve" beleid. Volgens mij moet je nog altijd de persoon die het beste in een profiel past voor een functie aannemen. Alles andere is discriminatie.
 • Daan Janssen

  2 weken geleden
  Ik lees in de eerste zin dat inclusie betekent dat iedereen kan meedoen. Dat is hier blijkbaar niet het geval. De “zielige gevallen” gaan blijkbaar altijd voor, ongeacht capaciteiten. Beste manier om dit de kop in te drukken is dat iedereen maar in zijn/haar/hen brief moet gaan vermelden dat ze homo of gehandicapt zijn.
 • Truus Rooding

  2 weken geleden
  En hoe werk het dan met AVG. Worden kandidaten dat gericht gevraagd naar hun afkomst en/ of geaardheid. Alles draait om de privacy van mensen. Criminelen worden beschermd. Maar bij sollicitatie moet je om een baan te krijgen je privacy opgeven. Het drasit niet meer om wat je kunt maar om wat je bent.Ik ben 60 en krijg ik dan ook voorrang bij een baan omdat wij als ouderen ook niet meer makkelijk aan een baan komen. Wat zijn we in een gekke wereld terechtgekomen.
 • m bruijn

  2 weken geleden
  Dit is een schoolvoorbeeld van discriminatie.