Mae Rutten kreeg te horen dat ze te lief was voor de havo.
Volledig scherm
Mae Rutten kreeg te horen dat ze te lief was voor de havo. © Privé-archief

Mae (23) haalde hbo-diploma ondanks alle negatieve adviezen van leraren: ‘Ik was te lief voor de havo’

De 23-jarige Mae kreeg op de basisschool te horen dat ze te lief was voor de havo en werd naar de mavo gestuurd. Zelfs na het behalen van haar havo-diploma bleef die uitspraak haar nog lang achtervolgen. Inmiddels heeft ze een hbo-diploma in de pocket en runt ze haar eigen bedrijf. ,,Ik ben uiteindelijk dankbaar hoe dit allemaal is gelopen, want ik heb er één heel belangrijke les van geleerd: laat nooit iemand jouw zwakke punten bepalen.”

4 reacties

  • Mark Pier

    3 maanden geleden
    @ Sietse de Vries. Does?? En dan zelf spelfouten corrigeren 'in' school! En wat zijn de drie r,s? R W A?
  • Clemens De vries

    3 maanden geleden
    In het woord leraar zit niet voor niets raar..vooral het goede meepakken, en je er verder niet teveel laten wijsmaken. Schooladviezen gaan zo vaak verkeerd, best wel erg.
  • sietse visser

    3 maanden geleden
    Does lief. Niet Mae was te lief. Haar ouders vooral. Toen ik ooit even overblijfvader speelde in de school van mijn kinderen verbeterde ik vaak de spelfouten van juf op het bord. In mijn tijd leerden we nog fatsoenlijk de drie R's. Reading, writing, arithmetic. Ik was zelf uit het onderwijs, vandaar. Gelukkig heb ik me van schooladviezen nooit iets aangetrokken. Het is goed gegaan met mijn lieve kinderen. Ze zijn eigenlijk nog steeds te lief voor deze godverlaten wereld.
  • A Eijsink

    3 maanden geleden
    Blijf wie je bent en laat niemand anders jou wat wijsmaken. Maar ook theoretisch slimme kinderen zijn soms beter af in een doe betoep. En daar kun je ook veel geld verdienen. Theoretisch hoger geschoold is niet altijd een doel ip zichzelf. Doen waar je goed in bent wel
  1. Toen jongetje (7) overleed, kocht Bertus schild en zwaard voor bij de kist: ‘Hij moest als ridder begraven worden’
    PREMIUM
    Zicht op de dood

    Toen jongetje (7) overleed, kocht Bertus schild en zwaard voor bij de kist: ‘Hij moest als ridder begraven worden’

    Alles wat met de dood te maken heeft, is zijn werk geweest. Bertus Kostwinder uit Gouda (66) weet niet hoe hij zijn werk in één woord moet vatten. Hij werkte als beheerder van het mortuarium en als obductie-assistent, was docent op de politieschool en begeleidt nog altijd uitvaarten.
    Vinkeveen, Waddinxveen, Bergambacht, Montfoort, Zevenhuizen, Oudewater, Gouda, Leimuiden, Nieuwkoop, Bodegraven, Alphen aan den Rijn, Woerden