Marieke (37) had tien werkgevers in 15 jaar tijd: ‘Ik ga weg als ik het niet leuk vind’

Van de ene in de andere baan rollen en nooit ergens langer dan drie jaar blijven. Veel werkgevers wijzen kandidaten die jobhoppen liever af, bang dat het hen ontbreekt aan loyaliteit.  Toch zijn er ook steeds meer bedrijven die de positieve kanten zien van een loopbaan met variatie.

 1. Léon werkt nu met muzikanten in plaats van drugsverslaafden: ‘Ik wist niet dat ik dit kon’
  PREMIUM
  het roer om

  Léon werkt nu met muzikanten in plaats van drugsver­slaaf­den: ‘Ik wist niet dat ik dit kon’

  ARNHEM - Achteraf is hij blij met alles wat hij heeft meegemaakt. ,,Ik heb het allemaal moeten ervaren om te komen waar ik nu ben: heel verschillende banen, tropenjaren, een depressie, traumaverwerking en leven met weinig geld.” Aan het woord is Léon Keppels (50) uit Arnhem, eigenaar van Tunnel Music Arnhem, in- en verkoper van gebruikte drumstellen en -onderdelen.
 2. Man ‘kaal’ noemen op werkvloer is volgens Britse rechtbank seksuele intimidatie

  Man ‘kaal’ noemen op werkvloer is volgens Britse rechtbank seksuele intimida­tie

  Een man op de werkvloer uitschelden voor ‘kale’ kan beschouwd worden als seksuele intimidatie. Dat heeft een Britse rechtbank bepaald. Volgens de rechters hebben mannen veel vaker met haarverlies te kampen dan vrouwen, waardoor het een toespeling is op hun geslacht en dus een vorm van discriminatie en seksuele intimidatie. ,,Het kan vergeleken worden met een opmerking over de borstgrootte van een vrouw.”
 3. Menno (43) lost samen met politie moordzaken op: ‘Voelt goed om bij te dragen aan een veiliger land’
  Wat doet een...

  Menno (43) lost samen met politie moordzaken op: ‘Voelt goed om bij te dragen aan een veiliger land’

  Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service-engineer, een lab-technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Menno Hoekstra (43), officier van justitie bij het Openbaar Ministerie, parket Oost-Nederland.