Marieke (37) had tien werkgevers in 15 jaar tijd: ‘Ik ga weg als ik het niet leuk vind’

Van de ene in de andere baan rollen en nooit ergens langer dan drie jaar blijven. Veel werkgevers wijzen kandidaten die jobhoppen liever af, bang dat het hen ontbreekt aan loyaliteit.  Toch zijn er ook steeds meer bedrijven die de positieve kanten zien van een loopbaan met variatie.

 1. Peter werkte zestig uur per week en kreeg er nog een fulltime baan bij: ‘Lig op zondag om half negen in bed’
  PREMIUM
  workaholic

  Peter werkte zestig uur per week en kreeg er nog een fulltime baan bij: ‘Lig op zondag om half negen in bed’

  Hij is een workaholic. Dat moet ook wel als je de baas bent van niet één, maar van twee ziekenhuizen. Na ruim zes jaar vindt Peter Langenbach het echter mooi geweest. De boel is op orde, bij zowel het Maasstad Ziekenhuis als het Spijkenisse MC, en corona zit in een tussenpauze. Dus maakt de diehard Feyenoordfan zich nog om één ding zorgen: hoe hij aan een kaartje voor de finale van de Conference League komt.
 2. Léon werkt nu met muzikanten in plaats van drugsverslaafden: ‘Ik wist niet dat ik dit kon’
  PREMIUM
  het roer om

  Léon werkt nu met muzikanten in plaats van drugsver­slaaf­den: ‘Ik wist niet dat ik dit kon’

  ARNHEM - Achteraf is hij blij met alles wat hij heeft meegemaakt. ,,Ik heb het allemaal moeten ervaren om te komen waar ik nu ben: heel verschillende banen, tropenjaren, een depressie, traumaverwerking en leven met weinig geld.” Aan het woord is Léon Keppels (50) uit Arnhem, eigenaar van Tunnel Music Arnhem, in- en verkoper van gebruikte drumstellen en -onderdelen.