Marten Postma, nieuwe docent op het Corderius College.
Volledig scherm
PREMIUM
Marten Postma, nieuwe docent op het Corderius College. © RodneyPhotography

Marten (32) begint in coronatijd als docent: ‘Dat ik een hele klas voor me mag hebben, is een cadeau’

Een nieuw schooljaar, nieuwe brugpiepers én nieuwe docenten staan maandag te trappelen om aan de slag te gaan op scholen in ons land. Maar hoe is het om te beginnen als startende docent in tijden van corona? ,,Ik kijk het meest uit naar het aanwakkeren van enthousiasme van de leerlingen.”

 1. Obaida is net hier, leerde de taal én haalde bachelor geneeskunde: ‘Mensen zeiden dat het onmogelijk was’

  Obaida is net hier, leerde de taal én haalde bachelor geneeskun­de: ‘Mensen zeiden dat het onmogelijk was’

  ‘Het is onmogelijk om aangenomen te worden voor geneeskunde als je pas net in Nederland bent’, dat kreeg Obaida Abdulrahman (25) te horen toen hij vijf jaar geleden vanuit Syrië hierheen kwam. Ook zou hij de taal nooit goed genoeg beheersen, werd hem gezegd. Vijf jaar later haalt Obaida alle vooroordelen onderuit als hij zijn succesverhaal op LinkedIn deelt: ,,Ik heb mijn bachelor geneeskunde gehaald.”
 2. Jurre (10) heeft al een eigen bloemenwinkel: ‘Stom dat de Belastingdienst zo veel van mijn winst wil hebben’
  PREMIUM
  10

  Jurre (10) heeft al een eigen bloemenwin­kel: ‘Stom dat de Belasting­dienst zo veel van mijn winst wil hebben’

  De 10-jarige Jurre Versteegh uit het Gelderse Beesd verbergt zijn ambities niet. Sinds vorig jaar runt hij zijn eigen bloemenhandel Flowers on Tour en bezorgt hij mensen een vrolijke bos bloemen. Inmiddels is zijn handel uitgebreid met een webshop met verschillende tuinplanten, droogbloemen en boeketten. En dit is pas het begin, aldus de jonge ondernemer. ,,Ik wil door heel Nederland bloemen gaan bezorgen.”