De medewerkster van de rechtbank Overijssel zocht vertrouwelijke gegevens op van bekenden.
Volledig scherm
PREMIUM
De medewerkster van de rechtbank Overijssel zocht vertrouwelijke gegevens op van bekenden. © GinoPress B.V.

Medewerkster rechtbank na 19 jaar ontslagen, neusde in vertrouwelijke gegevens van haar buren

Een medewerkster van de rechtbank Overijssel is ontslagen, omdat ze via computers van de rechtbank in vertrouwelijke gegevens van haar buren neusde. De rechtbank Noord-Nederland wees vorige week het beroep van de vrouw tegen haar ontslag af.

0 reacties

 1. Banen liggen voor het oprapen, installatiemonteur hoeft niet eens meer te solliciteren

  Banen liggen voor het oprapen, installa­tie­mon­teur hoeft niet eens meer te sollicite­ren

  Nog steeds staan er meer vacatures open dan dat er kandidaten zijn. Maar welke beroepen en branches hebben hier het meest last van? Dat berekenden Nationale Vacaturebank en Intermediair op basis van hun data over het aantal sollicitaties per vacature. In de techniek staan bedrijven al jaren te springen om nieuw personeel, ook uit deze cijfers komen technische functies als ‘winnaar’ uit de bus.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’