Oproep aan werkenden om meer uren te draaien: ‘Gaat niet gelijk om 40-urige werkweek’

pollOndernemersorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN komen met een opvallende oproep aan werkenden: ga meer uren werken. Hiermee hopen ze de nijpende personeelstekorten terug te dringen.

14 reacties

 • R Nobel

  2 weken geleden
  punt 3 is het afbouwen van bullshit-banen. Als je zelf het nut van jouw werk niet inziet, moet je dat af mogen bouwen (uren/dagen per week verminderen) zodat je tijd krijgt voor wat nuttigers
 • R Nobel

  2 weken geleden
  Volgens mij zijn er 3 dingen nodig 1 sociale zekerheid moet zo hervormd worden dat elk uur dat je meer werkt dan niks je ook financieel wat oplevert, bijvoorbeeld door een *onvoorwaardelijk basisinkomen*. Dat houdt in dat je van je inkomsten een vast percentage mag houden, of je nou 5 of 50 uur werkt 2 werkgevers . Niet iedereen kan 30 uur of meer per week werken, of 's morgens beginnen. Iedereen heeft een sociaal leven nodig, en dus een vaste vrije avond in de week en genoeg vrije weekeinden
 • Mirthe Hamming

  2 weken geleden
  Om meer te kunnen werken moet er voor mensen met een gezin ook opvang voor de kinderen zijn. Als je afhankelijk bent van een kinderopvangorganisatie, begint hier al de uitdaging.
 • Elroy Putman

  2 weken geleden
  Ik werk zat,laat ze degenen die t handje ophouden maar aan t werk zetten.
 • Patrick Clusters

  2 weken geleden
  De gemiddelde persoon in de bijstand wil niet (wit) werken omdat dit van je uitkering afgetrokken wordt. Dus met een minimum loon ben je de hele week aan het werk terwijl je er financieel niets op vooruit gaat. Er is dus helemaal geen prikkel om te gaan werken.