Pascal Distel bezig met de menukaarten. Er gloort licht aan het einde van de tunnel.
Volledig scherm
PREMIUM
Pascal Distel bezig met de menukaarten. Er gloort licht aan het einde van de tunnel. © Rianne den Balvert

Pascal sloot week na opening zijn restaurant en ontving geen coronasteun: ‘Alles zelf moeten rooien’

Pascal Distel opende middenin coronatijd een restaurant. Al na anderhalve week kreeg hij de eerste zware maatregelen op zijn bord: zijn tent moest sluiten, uiteindelijk een half jaar lang. Voor coronasteun kwam hij niet in aanmerking. En daarna volgde de QR-samenleving. 

  1. Kappers, koks en personal trainers werken ‘ondergronds’ verder: ‘Mensen zijn wanhopig’
    PREMIUM

    Kappers, koks en personal trainers werken ‘onder­gronds’ verder: ‘Mensen zijn wanhopig’

    Thuiskapper? Geen probleem. Toch even de showroom in op zoek naar dat droombed? Komt u gerust binnen, mevrouw. De kerstkilo’s eraf? Je personal trainer traint je helemaal suf in een omgebouwde garagebox. Waar tot voor kort iedereen zich redelijk strikt hield aan de coronamaatregelen, worden de grenzen steeds verder opgerekt. Zowel ondernemers als consumenten vinden steeds vaker sluiproutes om het oude vertrouwde leventje toch te kunnen blijven voortzetten.