Prijsvechter Die Grenze breidt uit naar de Randstad: ‘Drie pakken voor één euro. Niet duur, hè?
Bert Hesselink (58) doet de hele dag bijna niets anders dan restpartijen opkopen. Van overgebleven kersttoastjes en paashazen tot trays frisdrank, parfum en dozen shampoo. Het is de basis van zijn Twentse succesformule Die Grenze, die steeds verder uitbreidt en donderdag in Vlaardingen het eerste Randstedelijke filiaal opende.
Druk wiebelend met zijn been, de bril omhoog geschoven, zit Bert Hesselink (58) in de personeelsruimte van het nieuwste Medikamente Die Grenze-filiaal in Vlaardingen. Hij laat een appgesprek van de avond daarvoor op zijn telefoon zien. Een handelaar stuurt hem dan een foto van aluminium grillplaten, te gebruiken voor op de barbecue. Het aanbod: 21.000 verpakkingen voor 0,35 cent. Hesselink gaat op 0,20 cent zitten, waarna hij uiteindelijk akkoord gaat met 0,27 cent per pak.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
Ben je te streng voor jezelf? ‘Zelfcompassie is echt iets wat je moet oefenen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: compassie hebben voor jezelf. -
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
PREMIUM
Hilal zat 2,5 jaar in de cel, nu helpt hij ex-gedetineerden aan werk: ‘Onder dat laagje stof zit potentie’
Hilal Makhoukhi (44) was bankdirecteur, belandde als drugshandelaar in de bak en toen kreeg hij een topidee: een uitzendbureau voor ex-gedetineerden. Honderden voormalig bajesklanten vonden via hem een baan. ,,Ik heb één advies: Verkloot het niet, wees de ideale schoonzoon!”
-
Jolanda is lactatiekundige: ‘Uitdaging om met tips en tricks de borstvoeding tóch te laten slagen’
Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service-engineer, een lab-technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Jolanda Volkers (45) is lactatiekundige IBCLC. -
Salaris
‘Toen ik drie panden had kon ik er van leven en heb ik mijn baan opgezegd’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sebastiaan (39) werkt 50 uur in de week als vastgoedondernemer. Hij heeft zijn eigen makelaardij met meerdere vestigingen. Hij heeft in meerdere panden geïnvesteerd waar hij huuropbrengsten van krijgt. -
PREMIUM
Toen Anne (31) kanker kreeg, wist ze: ‘Fuck it, ik ga het gewoon doen’ en nu opent ze een flexwerkplek
Toen ze ziek werd, wist ze: ‘Fuck it, ik ga het gewoon doen’. De Utrechtse Anne Hardeveld (31) kreeg twee jaar geleden de diagnose baarmoederhalskanker met een uitzaaiing. Na bestralingen en chemo’s laat ze zich door niets meer tegenhouden.