Reggie Ginus helpt mee in de bediening, omdat er een tekort is aan personeel.
Volledig scherm
PREMIUM
Reggie Ginus helpt mee in de bediening, omdat er een tekort is aan personeel. © Cor de Kock

Restauranteigenaar Reggie werkt nu zelf 60 uur per week in de bediening: ‘Geen personeel te vinden’

VIDEOHorecabaas Reggie Ginus uit Gorinchem jongleert noodgedwongen zelf weer met een dienblad in zijn handen. Juist nu gasten weer welkom zijn op het terras en ook het weer meewerkt, is er geen personeel te vinden.

  1. Groot personeelstekort, waar zijn alle mensen naartoe? ‘Sommigen vinden het prettig om niet meer te werken’
    PREMIUM

    Groot personeels­te­kort, waar zijn alle mensen naartoe? ‘Sommigen vinden het prettig om niet meer te werken’

    Bij Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is een extreem personeelstekort van zo’n vijftig procent. Reizigers moeten lang wachten om door de beveiliging te kunnen of hun bagage op te halen. Het is niet de enige plek waar ze handen tekort komen. In vrijwel álle sectoren in de Rotterdamse regio groeit het aantal vacatures. Werknemers zijn onvindbaar. Wat is er aan de hand?