Ruud de Weert runt restaurant Bij de Pastorij in de Raadhuisstraat in Hoogerheide. In april begint hij in het pand naast hem, waar nu nog een fotozaak in zit, met ijssalon Pastorijs.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruud de Weert runt restaurant Bij de Pastorij in de Raadhuisstraat in Hoogerheide. In april begint hij in het pand naast hem, waar nu nog een fotozaak in zit, met ijssalon Pastorijs. © Pix4Profs/Tonny Presser

Ruud opent een ijssalon in coronatijd: ‘Je moet niet bij de pakken neer gaan zitten’

Ruud de Weert blijft de toekomst rooskleurig inzien, ondanks alle coronabeperkingen. De Weert is eigenaar van restaurant Bij de Pastorij in de Raadhuisstraat in Hoogerheide. Zijn restaurant is, net als alle andere horecazaken, door corona al maanden dicht. Toch ziet hij de toekomst nog steeds rooskleurig tegemoet en gaat hij uitbreiden. Met ingang van 1 april van dit jaar, begint hij in een pand naast zijn restaurant een ijssalon. 

  1. Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
    PREMIUM

    Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’

    Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’
  1. Afspraak of vergadering inplannen? Zo doe je dat slim
    Video

    Afspraak of vergade­ring inplannen? Zo doe je dat slim

    23 februari
  2. Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk
    Video

    Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk

    16 februari