Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Seksueel wangedrag op werk: ‘Rechters staan tegenwoordig nog maar weinig toe’

Coaches en medewerkers van het programma The Voice of Holland zijn de afgelopen dagen in opspraak geraakt vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook op de Nederlandse werkvloer komen dit soort praktijken voor. Wat kan een werkgever doen om misstanden tegen te gaan en personeel te beschermen?

4 reacties

 • Martin Reekers

  4 maanden geleden
  Zou het kunnen zijn dat mannen er minder melding van maken, je bent immers een watje als je je als man beklaagd over ongewenst gedrag. Dezelfde verwijten komen ook dan om de hoek kijken,. "Je had blij moeten zijn met zoveel sexuele interesse van de vrouwtjes jongen?" En, ""mankeerd er iets aan jou dat je dat afslaat, zo hebben we je toch niet opgevoed"? Als man laat je dat snel aan je voorbij gaan ivm de negatieve vooroordelen maar het gebeurt evenzo.
 • Frans Bonnes

  4 maanden geleden
  @ Martin Reekers, en dan te bedenken dat die dames er met een "waarschuwing" vanaf kwamen. Had het eens andersom moeten zijn, was de wereld te klein geweest en die jongen voorgoed het leven verder onmogelijk gemaakt. Als ik het goed begrepen heb heeft hij er wel een verder trauma aan over gehouden. Zo zie je maar weer dat we niet allemaal gelijk zijn wat betreft ons doen en laten.
 • Ceciel Buijser

  4 maanden geleden
  @Martin Reekers, lastig gevallen worden op het werk overkomt mannen èn vrouwen. In het artikel wordt niks anders beweerd. Feit is helaas toch dat het vaker vrouwen overkomt. Met opmerkingen als 'Je doet anders wel je best om er lekker uit te zien', 'Je vraagt er toch om', 'Het is maar een grapje', enfin, zo kunnen we nog uren doorgaan. Het gaat niet eens om seksuele aantrekkingskracht, maar puur om hormonaal machtsvertoon en intimidatie.
 • Martin Reekers

  4 maanden geleden
  Mooi steriotiep beeld, herinner me die kwestie van die maaltijdbezorger, die jongen die door een paar dames werd aangerand!