Sander Rodriguez.
Volledig scherm
Sander Rodriguez. © Privéfoto

Uitzendkracht Sander is van alle markten thuis: ‘De ene dag kantoorwerk, de andere dag fietskoerier’

Wat doet een...Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service-engineer, een lab-technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Sander Rodriguez (22), uitzendkracht bij Youbahn in Amsterdam.

 1. Het beroep van Tom (29) wordt nogal eens onderschat: ‘Je hebt wiskundig inzicht nodig’
  Wat doet een...

  Het beroep van Tom (29) wordt nogal eens onderschat: ‘Je hebt wiskundig inzicht nodig’

  Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service-engineer, een lab-technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Tom Nijkamp (29) werkt als werkvoorbereider en stratenmaker bij hoveniersbedrijf De Colm in Colmschate, Overijssel.
 2. Schoolopdracht van docent maatschappijleer gaat viral: ‘Tienduizend likes en trotse leerlingen’

  Schoolop­dracht van docent maatschap­pij­leer gaat viral: ‘Tiendui­zend likes en trotse leerlingen’

  Leerlingen van 3-vmbo weten te boeien met maatschappijleer: docent Bart Derksen (32) heeft er zo z’n trucjes voor. Met een van zijn zelfverzonnen opdrachten gaat de leraar viral op LinkedIn. Zijn idee om zijn studenten een brief aan een politicus te laten schrijven over een probleem in de maatschappij, krijgt tienduizend likes op het platform. ,,Als ik de brieven echt opstuur, zijn mijn leerlingen verbaasd. Maar dan krijgen ze reactie en zijn ze zó trots.”