ANP / Hollandse Hoogte
Volledig scherm
© ANP / Hollandse Hoogte

Vakbonden zien niets in langere werkweek als oplossing van krapte op arbeidsmarkt

De krapte op de arbeidsmarkt laat zich steeds vaker zien. De roep om werknemers in bijvoorbeeld de zorg, winkels en de logistiek was lang niet zo groot als nu. Daar moet iets aan gedaan worden, voordat verschillende sectoren hieronder gaan lijden. Daarom roept werkgeversvereniging AWVN op om een langere werkweek gemeengoed te maken. Vakbonden CNV en FNV zijn daar fel op tegen.

 1. Jaap moest zijn nek breken om erachter te komen wat het leven echt de moeite waard maakt

  Jaap moest zijn nek breken om erachter te komen wat het leven echt de moeite waard maakt

  Ontevredenheid. Dat was het gevoel dat Jaap Bressers (37) overspoelde toen hij als 21-jarige jongen met een gebroken nek door zee dreef en terugkeek op zijn jonge leven. Hij belandde in een rolstoel en besloot nu écht iets van zijn leven te gaan maken. Sindsdien inspireert hij anderen om uitdagingen om te zetten in positiviteit. Als spreker op het podium, en sinds coronatijd op LinkedIn, waar zijn positieve berichten heel het internet overgaan.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  3

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?