Vrouw solliciteert bij marketingbureau en ontdekt haar eigen bikinifoto op hun Instagram
Kort nadat de 24-jarige Emily Clow uit Texas solliciteerde voor een functie bij een marketingbedrijf, kreeg ze een telefoontje van de potentiële werkgever. Die raadde haar aan om het bedrijf te volgen op Instagram. Daar kwam ze tot de ontdekking dat de firma een bikinifoto van haar eigen Instagrampagina had geplukt om andere sollicitanten te waarschuwen voor dergelijk ‘onprofessioneel gedrag'.
Delen per e-mail
Emily Clow solliciteerde recent voor een functie als marketeer bij het lokale bedrijf Kickass Masterminds. Het feit dat het bedrijf ‘was opgericht door vrouwen’ en ‘vrouwen in de ondernemingswereld steunde’, interesseerde haar.
Kort na haar sollicitatie nam een medewerker van Kickass Masterminds contact met haar op, om te vertellen dat het bedrijf verder wilde gaan met het sollicitatieproces en haar aanraadde om hen te volgen op Instagram. In de hoop dat ze daarmee meer kans maakte om de baan in de wacht te slepen, volgde ze dat advies.
Toen ze door de Instagram Stories van het bedrijf scrolde, ontdekte Clow echter een foto van zichzelf in een rode bikini met een waarschuwing voor potentiële sollicitanten: ,,Boodschap (omdat ik weet dat sommige sollicitanten onder jullie hier naar kijken): deel je sociale media niet met je potentiële werkgever als dit de soort inhoud er op staat. Ik ben op zoek naar een professionele marketeer - geen bikinimodel”, stond er. ,,Ga door met je slechte zelf en doe in je privéleven wat je wil. Maar dit zal je echt geen dienst bewijzen als je op zoek bent naar een baan.”
Choquerend
Volgens Clow heeft het bedrijf de foto van haar persoonlijke Instagram-account gehaald. ,,Je verwacht niet dat een potentiële werkgever zoiets zou doen”, vertelde ze aan NBC. ,,Iemand lijkt heel geïntrigeerd en wil je ontmoeten en dan dit ontdekken, is choquerend.”
Ze drong er bij Kickass Masterminds meerdere keren op aan om haar foto te verwijderen en werd na de derde keer vragen geblokkeerd van hun account. Nu is de foto wel verdwenen, zegt ze. Berichten op Instagram Stories verdwijnen automatisch na 24 uur.
In een bericht op Twitter schrijft Clow dat ze het gevoel had dat ze door het bedrijf als lustobject wordt voorgesteld. ,,Ik sta er nog altijd versteld van dat het bedrijf het op deze manier heeft aangepakt”, stelt ze.
Transparant
De vrouw besloot haar ervaring te delen om een dialoog op te starten over werkgevers die hun medewerkers of sollicitanten ten schande maken. ,,Ik wil transparant zijn”, vertelde ze aan NBC News.
Sinds Clow met haar verhaal naar buiten kwam, werd de website van Kickass Masterminds offline gehaald. De Instagrampagina werd privé gemaakt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMVIDEO
Ibrahim (25) wil jongeren inspireren: ‘Ik heb nooit gedacht dat ik iets níet kan’
Jongeren met een niet-westerse achtergrond kunnen het ver schoppen als ze zelf óók meer in kansen denken. Ibrahim Jabri uit Utrecht wil met zijn drie bachelor- en drie masterdiploma’s een inspiratiebron zijn. ,,Ik heb nooit gedacht dat ik iets níet kan.’’ -
Sanny en Marloes van het Deadline Bureau zitten uitstellers achter hun vodden aan
Lukt het je maar niet om je opdrachten op tijd af te krijgen en baal je daarvan? Dan kun je vanaf deze week de professionele hulp van het Deadline Bureau inschakelen. Ondernemers Sanny Ensing en Marloes Matthijssen helpen je bij het stellen van doelen en bellen je op voor een motiverende schop onder je kont. -
interview
We werken minder dan andere Europeanen, maar waarom zijn we dan zo druk?
Nederlanders zijn gemiddeld iets minder druk dan de inwoners van andere landen. Tegelijkertijd vóelen we ons minstens even druk. Ook midden in een lockdown lijken we bezig te moeten blijven. Waarom? Hoogleraar sociologie Tanja van der Lippe schreef er het nieuwe boek Waar blijft mijn tijd? over. -
Wat doet een...
IT’er Ammar (32) houdt de NS-website draaiende: ‘Als kind stond ik al bekend als probleemoplosser’
Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service engineer, een lab technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Ammar Alkhatib (32), technisch applicatiebeheerder bij de NS in Utrecht. -
Dit is waarom we zo graag de gedachte van de ander invullen
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: gedachtenlezen.
-
Waarom je eens met je collega’s zou moeten schilderen, koken of fotograferen
Na zó lang thuiswerken snak je zelfs naar die ene irritante collega. Gewoon om even te babbelen over iets anders dan werk. Maar hoe houd je sociaal contact met collega’s als zoveel mogelijk thuiswerken de norm is? Trainer en auteur Mirjam Wiersma helpt je de onderlinge band warm te houden. Deze week: deel je talent. -
Zo houdt je menstruatie je niet meer tegen op je werk
Het werkritme van negen tot vijf, vijf dagen per week, past dat eigenlijk wel bij ons natuurlijke ritme? Volgens deze twee experts zijn we productiever als we beter leren luisteren naar onze persoonlijke cyclus. De menstruatiecyclus, bijvoorbeeld. -
PREMIUM
Ondernemer Thomas (21) weet precies wat Nederland nú wil kopen: ‘Als kind had ik al handeltjes’
Eerst kwam er een run op mondkapjes en deze zomer wilde iedereen een webcam. Voor Thomas Prinsen (21) uit Leusden is het de uitdaging om het gouden product te vinden én groot in te kopen. ,,Als kind verkocht ik al waterballonnen op het schoolplein.”