Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Waarom Nederlanders niet in de rij staan voor 40-urige werkweek: ‘Botst met onze cultuur’

met pollWerkgevers hopen dat mensen meer uren willen gaan werken. VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN zien het als mogelijke oplossing voor de arbeidsmarktkrapte. Zijn Nederlanders hiervoor te porren? Waarom werken zoveel mensen in deeltijd en gaat dat ooit veranderen?

 1. Banen liggen voor het oprapen, installatiemonteur hoeft niet eens meer te solliciteren

  Banen liggen voor het oprapen, installa­tie­mon­teur hoeft niet eens meer te sollicite­ren

  Nog steeds staan er meer vacatures open dan dat er kandidaten zijn. Maar welke beroepen en branches hebben hier het meest last van? Dat berekenden Nationale Vacaturebank en Intermediair op basis van hun data over het aantal sollicitaties per vacature. In de techniek staan bedrijven al jaren te springen om nieuw personeel, ook uit deze cijfers komen technische functies als ‘winnaar’ uit de bus.
 2. Jack (50) heeft zo veel borsten gezien dat hij de maat door jas heen kan schatten: ‘Cup H is hier heel gewoon’
  PREMIUM
  met video

  Jack (50) heeft zo veel borsten gezien dat hij de maat door jas heen kan schatten: ‘Cup H is hier heel gewoon’

  Jack Baard (50) heeft ondertussen zo veel borsten gezien dat hij dwars door een bodywarmer heen de maat kan schatten. Hij begon 30 jaar geleden, tegen zijn zin, als verkoper van bh's, maar is nu dé lingerie-expert. Surinaamse vrouwen, moslima's, slanke en vollere vrouwen, ze weten Jack allemaal te vinden. Hij verkoopt vanaf maatje 70 A tot en met 100 O.