Wibra-directeur: Beslissing om werknemers corona-uren te laten inhalen niet uit luxe

Legt Wibra de rekening van de coronalockdown ten onrechte neer bij zijn werknemers? De FNV vindt van wel maar volgens de textieldiscounter brengt de vakbond het bedrijf ten onrechte in diskrediet. De rechter moet uitmaken of het ‘redelijk en billijk’ is dat Wibra een cao-afspraak handhaaft die voor ‘normale omstandigheden’ is gemaakt en niet voor een wereldwijde crisis.     

2 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  4 weken geleden
  Je kan het ook anders zien Personeel heeft lang vrij gehad, doorbetaald Ik heb veel mensen flink zien klussen en verbouwen, in 'de baas zijn tijd' dus eigenlijk Ook daar bespaar je dan mee als werknemer! Ik begrijp de werknemers wel wat, maar ook de werkgever kan ik niet geheel ongelijk geven
 • Jan Nuvens

  1 maand geleden
  De rechter zal het jurische verhaal wel bekijken, maar moreel gezien heb ik mijn eigen oordeel, en dat is nou niet direct positief over Wibra.
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”