Wibra voor rechter: keten wil personeel gratis door lockdown gemiste uren laten inhalen

VIDEOVakbond FNV en winkelketen Wibra staan vandaag tegenover elkaar voor de rechter. Wibra wil dat het personeel de door de lockdown niet gemaakte uren nu onbetaald inhaalt. FNV vindt dat niet kunnen.

3 reacties

 • Rico van Aggelen

  1 maand geleden
  Wel loon gekregen voor niet gewerkte uren blijkbaar? Tja kan mij voorstellen dat Wibra dit doet. Hadden het wel vooraf moeten melden lijk mij er staat nergens dat dat gedaan is, was wel zo netjes geweest. Zou zeggen sam sam dan maar.
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  Het is zeker geen nette situatie. Maar FNV heeft in deze behoorlijk boter op het hoofd. Zij hebben immers zelf met deze regeling ingestemd door hun handtekening onder de CAO te zetten. En dan zou je nog kunnen denken dat toen niemand zo'n situatie voor kon stellen, maar begin dit jaar is de CAO verlengd met daarin exact dezelfde voorwaarde. Toen was dit probleem al lang bekend en FNV heeft er willens en weten niets aan gedaan. Dit protest is dus alleen voor de bühne en niet oprecht.
 • Ger Pett

  1 maand geleden
  Dit soort zaken, textielbedrijven, zijn gewend om mensen uit te knijpen,en we werken er aan mee,nu betreft het werknemers,maar de fabriek arbeiders in landen ,waar goedkope kleding word gemaakt, hebben ,minder hulp ,bij meer loon, of werkomstandigheden,en de kleding kasten,moeten maar uitpuilen!! en over de vleesindustrie, klagen we, maar zodra het ver van ons vandaan is,dan is niets een probleem eigenlijk zijn,we hypocriet ,verspilling, van meubels idem dito,nu weer die trendy ijzerdraad rommel
 1. Wibra-baas kijkt terug op 48 uur hectiek rond winkelbeleid: ‘Net alsof de hel was losgebroken’

  Wi­bra-baas kijkt terug op 48 uur hectiek rond winkelbe­leid: ‘Net alsof de hel was losgebro­ken’

  Dat de communicatie over het wel, deels of niet opengaan van winkels bepaald niet vlekkeloos verliep, is voor Wibra-baas Bas Duijsens nog te verteren. Maar dat grote winkelketens als Action, Hema en dus ook zijn Wibra zich schuldig maken aan onverantwoord en kapitalistisch gedrag, raakt hem wel. ,,Het leek wel of de hel was losgebroken. Terwijl dit systeem tijdens de tweede lockdown in België perfect werkte.’’
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”