Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Zzp’en razend populair om ‘vrijheid’, maar wat zijn de nadelen?

Steeds meer mensen verkiezen het bestaan als zzp’er boven een baan in loondienst, blijkt uit recente cijfers van het CBS en de Kamer van Koophandel. Vooral jongeren zijn liever eigen baas. Voordelen als vrijheid en flexibiliteit krijgen veel aandacht. Maar hoe zit het met de nadelen?

1 reactie

 • A.G.H. van Engen

  2 maanden geleden
  ZZPer is prachtig en liefst als je een partner hebt die achter je staat en zonodig kan invallen als je ziek wordt. Mijn zoon vrijgezel was 36 toen hij plotseling door zijn hart 8 weken in het ziekenhuis belandde. Wij hebben zijn bedrijf draaiende gehouden met kunst en vliegwerk. Toen hij uit het ziekenhuis kwam gelijk weer aan de slag. Dat nog 3 jaar volgehouden ook door minder werk aan te nemen.Toen in de bijstand ,was 10 jaar geleden niet verzekerd te duur.Gemeente wilde niet bijspringen.
 1. Geen zin in vakkenvullen? Brent (13) is gids van fietstours: ‘Wel wat vrije tijd voor moeten inleveren’
  PREMIUM

  Geen zin in vakkenvul­len? Brent (13) is gids van fietstours: ‘Wel wat vrije tijd voor moeten inleveren’

  Omdat hij geen zin had om net als veel leeftijdsgenootjes voor weinig geld vakken te vullen bij de AH, startte de jonge Brent Meelhuysen op 13-jarige leeftijd zijn eigen onderneming. Nu, zes jaar later, verdient hij daar nog steeds een aardige boterham mee. En Brent is niet de enige. Het aantal piepjonge ondernemers is de laatste vijf jaar explosief toegenomen. ,,Het is wel twee keer zo hard werken.’’