Volledig scherm
PREMIUM
Rechtbanktekening van Wijnand B., advocaat Mr. Van Schaik en de OvJ. Mr. Hoekstra in de rechtszaal tijdens de rechtszaak waarin pianostemmer B. wordt verdacht van de poging tot moord op een dominee in Rhenoy. © ANP

Advocaat pianostemmer wil grootschalige zoekactie naar hamer waarmee dominee werd geslagen

RHENOY/ TRICHT - De advocaat van pianostemmer Wijnand B. (51) uit Tricht wil dat er voor het hoger beroep nogmaals goed wordt gezocht naar de hamer waarmee zijn cliënt dominee Ebi Wassenaar in Rhenoy zou hebben geslagen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is een zoektocht over de 18 kilometer tussen Rhenoy en Wadenoijen onbegonnen werk.

B. reed op 21 november 2017, nadat hij vermoedelijk in een vlaag van woede dominee Wassenaar had neergeslagen, naar zijn tante in Wadenoijen. B. zou die dag de piano in de kerk van Rhenoy stemmen. 

Nadat hij bij zijn tante zijn daad had opgebiecht, kreeg hij daar een hartaanval en belandde een tijd in coma.

Slagwapen is nog zoek

Het slagwapen waarmee de dominee werd verwond, is nooit gevonden. Advocaat Jan Peter van Schaik hoopt dat het gerechtshof opdracht geeft tot een ultieme zoekpoging om de hamer te vinden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland