Volledig scherm
Leging ondergrondse afvalcontainer door Avri. © Avri

‘Afvalverwerker Avri in West Betuwe moet beter luisteren naar inwoners’

GELDERMALSEN - Afvalverwerker Avri in West Betuwe moet beter luisteren naar inwoners, hen beter informeren en klachten sneller afhandelen. Dat vindt Dorpsbelangen West Betuwe. 

De raadsfractie vreest ‘Napolitaanse toestanden’ als het verwerken van afval niet beter geregeld wordt, schrijft de partij in een brief. Avri moet ook anders gaan denken, aldus Dorpsbelangen: ,,Een noodzakelijke mentaliteitsomslag in het denken en handelen van de AVRI is de basis voor een samenwerking met de regiogemeenten en haar inwoners.”

Nieuwe manier van inzamelen

Het schrijven is een reactie op de problemen die Avri heeft met de nieuwe manier van inzamelen. Sinds 1 juli moet restafval in de daarvoor bestemde containers in de wijk. Die gaan open met een persoonlijke pas, maar het systeem om zo’n container te openen hapert nog. Inmiddels is het leeuwendeel van de containers te openen, maar alsnog wordt er volgens Dorpsbelangen afval naast containers gezet.

Dorpsbelangen vraagt zich af of het bijplaatsen van komt omdat de containers vol zitten of omdat mensen niet zien dat er ook aan de achterkant nog een opening zit. ,,Bij het eerste moet de AVRI frequenter legen en bij het tweede moet de AVRI beter communiceren.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland