Automobiliste overleden na frontale botsing met bus in Neerijnen

UPDATE | VIDEONEERIJNEN - Bij een botsing tussen een bus en een personenauto op de Steenweg in Neerijnen is maandagavond één persoon overleden. Het zou gaan om de bestuurster van de auto, maar de politie kan dit nog niet bevestigen. De chauffeur en de inzittenden van de bus zijn ongedeerd gebleven.

Er zaten tien mensen in de bus, die zijn gecontroleerd door personeel uit één van de vele ambulances ter plekke. Geen van hen hoefde naar het ziekenhuis, ook de chauffeur bleek niet gewond. De automobiliste zat alleen in de auto. Behalve de vele ambulances werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

Het ongeluk gebeurde rond 19.30 uur. Volgens ooggetuigen botsten de voertuigen frontaal op elkaar, of dit zo was moet blijken uit politie-onderzoek. Wel is duidelijk dat de auto uit de richting van Waardenburg reed, en de bus uit tegengestelde richting kwam. Vervolgens botsten de voertuigen op elkaar. Waardoor dat kon gebeuren, is nog niet duidelijk en wordt onderzocht door de dienst VerkeersOngevallenAnalyse van de politie.

De bus kwam frontaal in botsing met een personenauto. De automobiliste kwam daarbij om het leven.
Volledig scherm
De bus kwam frontaal in botsing met een personenauto. De automobiliste kwam daarbij om het leven. © Fernando Bot/Persbureau Heitink

Zo lang dat onderzoek ter plekke nog duurt, blijven de betrokken auto en bus staan. De N830 is afgesloten.

Het is overigens het tweede dodelijke ongeval in West Betuwe deze maandag. Eerder op de dag overleed een persoon bij een frontale botsing tussen een motor en een auto in Asperen.

Er zijn veel hulpdiensten aanwezig op de plek van het ongeval.
Volledig scherm
Er zijn veel hulpdiensten aanwezig op de plek van het ongeval. © Fernando Bot/Persbureau Heitink

Rivierenland