Automobilisten uren vast op A15 na zware aanrijding, weg weer open

VIDEO/updateWADENOIJEN - De snelweg A15 is donderdag in de ochtendspits afgesloten na een ernstig ongeval. Rijkswaterstaat meldt dat de afzettingen inmiddels worden weggehaald. De weg was kort voor het middaguur weer open. 

De automobilisten die in de file stonden pal achter het ongeval, stonden daar uren vast in afwachting van het moment dat de weg weer zou worden vrijgegeven.

Bij het ongeval, dat rond 08.15 uur plaatsvond, waren volgens de politie vier personenauto’s betrokken. Er vielen twee gewonden, die per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. 

Omrijden

Volledig scherm
De situatie op de A15 kort na het ongeluk. © Marco van Deick/Persbureau Heitink

Twee auto’s belandden in de vangrail na de aanrijding. De weg werd afgesloten richting Nijmegen tussen de afslagen Meteren en Wadenoijen. Volgens de eerste berichten lijkt het ongeval veroorzaakt door een auto die op de file is ingereden. 

Rond 09.00 uur stond er zo’n 6 kilometer file richting Nijmegen, aldus wegbeheerder Rijkswaterstaat. Verkeer tussen Gorinchem en Nijmegen werd aangeraden om te rijden vanaf knooppunt Deil via de A2 en de A27 naar Utrecht en vervolgens naar Arnhem via de A12. 

De andere kant op, richting Gorinchem, stond er 5 kilometer. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland