Volledig scherm
© William Hoogteyling

Beesdse jeugd leeft zich uit bij 't Wilgje in Buren

BUREN/BEESD - De 156 kinderen van de jubilerende 70-jarige Spelweek Beesd hebben woensdag lekker vies kunnen worden, en zich uit kunnen leven bij outdoor experience centre 't Wilgje langs de Korne in Buren. 

Het was een feest. ,,Zoals altijd‘’, zegt Joyce van Breemen, ,,zowel voor de kinderen als voor de tientallen vaak jonge vrijwilligers. Zonder hen zou dit allemaal niet kunnen. We konden nu zelfs voor de eerste keer naar 't Wilgje.’’ 

Nachtje slapen

En de meeste kinderen blijven de nacht van woensdag op donderdag slapen op het sportpark in Beesd. ,,We hopen dit nog heel lang te kunnen organiseren‘’, zegt Van Breemen. ,,Het is belangrijk voor het dorp. We hebben gelukkig trouwe sponsors, maar ook bij ons in het dorp loopt het aantal kinderen terug.’’ Vrijdag is de laatste speldag voor dit jaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland